6 sfaturi pentru o călătorie în siguranță cu mașina la munte

Condusul mașinii pe drumuri de munte poate fi o experiență extraordinară și minunată, dar poate fi și obositoare și poate provoca o uzură suplimentară autovehicului. Iată 10 sfaturi testate în timp, pentru ca tu să ai o călătorie mai mult decât plăcută și, cel mai important, sigură.

1. Asigură-te că frânele, ștergătoarele de parbriz, sistemul de dezaburire și încălzire și sistemul de evacuare sunt în stare bună

Asigură-te că lichidele de frână și de transmisie sunt la nivel optim și au fost schimbate la intervalul de timp recomandat pentru mașina ta. Lichidul de frână al mașinii, în timp, formează condens din cauza umezelii care pătrunde. Utilizarea frecventă a frânei poate supraîncălzi lichidul și poți pierde eficiența frânării atunci când este cel mai necesar. De asemenea, verifică anvelopele și asigură-te că sunt umflate corespunzător.

2. În cazul drumurilor abrupte treci la o treaptă inferioară de viteză, urmărește indicatorul de temperatură al mașinii și oprește aerul condiționat dacă acesta începe să se supraîncălzească

Dacă ai nevoie să răcești motorul, găseste un loc pentru a ieși de pe șosea, parcheaz-o și las-o în repaus. Nu opri motorul și atâta timp cât acesta este cald, nu deschide niciodată capacul radiatorului.

3. Nu te apropia de linia continuă de separare a sensurilor

Cele mai multe drumuri montane sunt mai înguste, iar unii șoferi au tendința de a se apropia de linia de marcaj, fiind un lucru care îi irită pe ceilalți participanți la trafic. Dacă te afli aproape de linia de separare a sensurilor și un alt vehicul vine din sens opus după parcurgerea unei curbe, situația creată este una periculoasă.

4. Dacă alegi să explorezi drumurile nepavate, ține cont de aceste trei reguli

În primul rând verifică condițiile meteorologice și rutiere locale, apoi ține cont că drumurile neasfaltate nu necesită o tracțiune sporită, așadar încetinește și ia curbele pe un arc mai larg decât o faci pe drumurile pavate. În al treilea rând, anunță pe cineva unde te duci și când preconizezi că te întorci.

5. Nu conduce la vale cu viteză

Rezistă tentației de a conduce la vale într-un ritm alert, folosește o treaptă inferioară de viteză și nu utiliza frânele pentru a menține viteza de coborâre.

6. Ia pauze frecvente

Deoarece condusul pe drumurile montane este mai obositor, ia în considerare să nu conduci mai mult de 6 ore pe zi. Când vei parca mașina, asigură-te că ai tras frâna de mână. Relaxează-te și distreză-te, vei observa cât de mulți turiști optează pentru diferite trasee montane ori de câte ori au ocazia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole