Burghausen. Vizitati cel mai intins castel din intreaga lume!

Cu aproape toate fortificatiile sale medievale intacte, Burghausen este unul dintre cele mai impresionante si mai mari castele din Germania si din Europa. Are o lungime de peste 1.000 de metri, mai exact 1.051, ceea ce il face unul dintre obiectivele turistice de vizitat in periplul vostru pe continent.

Burghausen. Vizitati cel mai intins castel din intreaga lume!
Burghausen. Vizitati cel mai intins castel din intreaga lume!. Sursa foto: br.de

Inca din anul 1255, Burghausen a fost cea de-a doua resedinta a ducilor bavarezi. In Evul Mediu tarziu Ducele Georg der Reiche (George the Rich) a transformat castelul in cea mai puternica cetate din tara.

Cum veti intra in Palatul Burghausen veti poposi in zona cunoscuta ca Palas – apartamentele ducale. In prezent, amatorii de arta pot admira o galerie cu tablouri gotice, dar si un ciclu monumental ce ilustreaza istoria Bavariei. De asemenea, faceti o oprire si la capela dedicata Sfintei Elisabeta si in Dürnitz – sala cavalerilor.

Burghausen intrat in Guinness World Record

Orasul Burghausen este cel mai mare din districtul Altötting si se afla in Bavaria de Sus. A ajuns cunoscut datorita castelului sau. Azi recunoscut de Guinness World Record ca fiind cel mai lung complex castel din lume, cu o lungime de 1051 de metri.

In perioada 1392-1503, conducatorii Bavariei au extins fortificatiile in jurul intregului deal care vegheaza asupra orasului. In perioada ducelui Henry al XVI-lea si a sotie sale Margarete a Austriei, castelul a devenit resedinta vaduvelor si fortareata a comorilor ducale.

Burghausen. Vizitati cel mai intins castel din intreaga lume!
Burghausen. Vizitati cel mai intins castel din intreaga lume!. Sursa foto: www.bavaria.by

In istoria Bavariei, Castelul Burghausen a avut o importanta pozitie militara in timpul amenintarii Imperiului Otoman. Dupa Tratatul de la Teschen, in anul 1779, castelul a devenit unul de frontiera, iar in timpul lui Napoleon, cladirea a fost avariata. „Turnul Liebenwein” a fost ocupat de pictorul Maximilian Liebenwein. Cel care de altfel si-a pus amprenta asupra interiorului decorat in stil Art Nouveau.

Prima curte exterioara a inclus grajdurile, fabrica de vere si brutaria, iar cea de-a doua gazduieste Turnul armei si Poarta Sfantului Gheorghe. In a treia curte veti putea observa turnul pentru cereale si unul dedicat masuratorii acestora. Vederea principala a celei de-a patra curti este goana Sfantului Hedwig (1479-1489). Functionarii si mestesugarii au lucrat si au trait in a cincea curte.

Nu uitati sa fotografiati si Pulvertum – Turnul pulberilor(construit in 1533). Acest turn a protejat castelul pe partea de vest, fiind amplasat langa lacul Wöhrsee. De aici cu siguranta veti avea si o priveliste frumoasa!

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole