Ce este fizioterapia si cu ce ne poate ajuta?

Ce este fizioterapia? Aceasta cuprinde un set de proceduri care au ca drept scop recuperarea medicala. De multe ori, medicamentatia nu este suficienta in tratarea unor probleme cauzate cel mai adesea de accidentari, fracturi etc. de aceea fizioterapia este o noua forma de asistenta medicala pe care ne putem baza.

Exista o serie intreaga de afectiuni pentru care se poate face fizioterapie. Dintre acestea amintim bolile cardiovasculare, respiratorii, afectiuni ale aparatului locomotor, precum si afectiuni senzoriale sau chiar psihice.

Un specialist in nutritie si fizioterapie va poate prescrie procedura de recuperare medicala pe care este necesar sa o urmati. In general sunt necesare mai multe sedinte de fizioterapie pentru a simti o ameliorare si chiar o tratare a afectiunilor.

Ce este fizioterapia si cine poate beneficia de ea

Nu exista interdictii cu privire la grupa de varsta a persoanelor care ar putea beneficia de fizioterapie, asta deoarece fiecare procedura trebuie adaptata nevoilor pacientului.

Astfel, recuperarea medicala se poate realiza atat pentru copii, adolescenti, tineri, adulti, cat si pentru femeile gravide sau cele care au nascut.

Cele mai importante procedee de fizioterapie

In ansamblul de proceduri de fizioterapie putem discuta de balneo-climato-pneunoterapie, de kinetoterapie, masoterapia, ortezarea si protezarea aparatului locomotor sau a auzului, vazului.

Exista de asemenea proceduri axate pe terapii cognitive, vocationale si putem aminti aici si de logopedie.

Care sunt afectiunile tratate prin aceasta metoda?

Daca am discutat pana acum mai mult despre ce este fizioterapia merita sa ne indreptam atentia si asupra afectiunilor concrete care se pot ameliora datorita fizioterapiei.

Putem aminti aici de criza de spondiloza cervicala cu nevralgie; durerile de spate care definesc criza de lumbago; criza de lombosciatica (hernie de disc); durerile de solduri sau genunchi; durerile la nivelul degetelor mainilor sau calcaielor; durerile de umeri; osteoporoza si durerile articulare; scoliozele etc.

Fizioterapie si pentru combaterea stresului si a oboselii

Ar fi gresit sa credem ca fizioterapia vine in ajutor doar persoanelor cu afectiuni medicale clare. Am putea parea surprinsi sa aflam ca fizioterapia include o serie de proceduri deosebit de benefice in combaterea stresului, otitelor si chiar a nevralgiei.

Medicul sau specialistul in fizioterapia sunt persoanele indicate ce va pot prescrie o procedura in acest sens.

Ce este fizioterapia? Fizioterapia este o practica medicala veche de mii de ani, originara din Grecia Antica. Inca de pe vremea lui Hipocrate se considera ca organismul uman are numeroase mijloace de aparare in calea bolilor, daca aceste mijloace sunt activate in mod corect, inclusiv prin miscare.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole