Ce trebuie să vezi în Roma. Top 10 obiective pe care nu trebuie să le ratezi

Roma este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. De asemenea, dacă nu ați ajuns aici și vă gândiți că ar fi nevoie de un buget consistent trebuie să știți că este una dintre cele mai ieftine metropole turistice. Și dacă vă întrebați ce trebuie să vezi în Roma în acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai importante puncte de atracție:

Ce trebuie să vezi în Roma. Colosseum. Este cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Construcția a început sub împăratul Vespasian, în anul 72 d. Hr și a fost finalizată în anul 80 d. Hr. sub conducerea lui Titus. Colosseumul putea primi între 50.000 și 80.000 de spectatori și a fost folosit pentru întreceri între gladiatori și alte spectacole publice. Colosseumul a rămas în picioare, deși a fost nevoit să se lupte cu mai multe cutremuri și cu hoți de piatră.

Ce trebuie să vezi în Roma. Forumul roman. A fost principala piață publică din Roma și centrul civilizației romane. Aici erau găzduite activități politice, comerciale, religioase și diverse festivități. Din păcate, o mare parte din aceste edificiu a fost distrus mai ales după decăderea Imperiului Roman de Apus și a Romei, când zona a devenit un fel de sursă de materiale de construcții.

Ce trebuie să vezi în Roma. Panteonul. Este o altă clădire impresionantă. A fost comandat de Marcus Agrippa ca un templu pentru toți zeii din Roma antică și reconstruit de împăratul Hadrian, în aproximativ 126 d. Hr. Este cea mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul intact. Panteonul se găsește în Piazza della Rotonda.

Ce trebuie să vezi în Roma. La Fontana di Trevi. Fântâna este punctul terminus al unui apeduct construit în anul 19 î.Hr care poartă numele de Aqua Virgo. Apeductul duce apa de la izvoarele Salone, care se află la aproximativ 20 de kilometri de Roma. Acesta aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.

Construcția fântânei a început în 1732, la ordinul Papei Clement al XII-lea. De proiect a fost desemnat să se ocupe Nicola Salvi. A mai existat un proiect de construcție, însă fusese abandonat.

În mijlocul Fontana di Trevi se află zeul mării, Neptun. Acesta este într-un car de luptă, care are forma unei scoici, tras de doi cai de mare. Unul dintre ei este calm și supus, iar celălalt nărăvaș și simbolizează marea în starea liniștită și furtunoasă.

Ce trebuie să vezi în Roma. Piazza di Spagna. Este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire din Roma. Aici se găsesc celebrele „Trepte Spaniole”, un obelisc și o superbă biserică cunoscută sub numele de Scalinata di Trinita dei Monti.

Ce trebuie să vezi în Roma. Piazza San Pietro e Basilica di San Pietro in Vaticano. Este celebrul loc în care se adună duminica și în zilele de sărbătoare credincioșii care vor să participe la slujbele papei. Dacă sunteți norocoși puteți avea ocazia să prindeți o ieșire în public a Papei Francisc. Însă trebuie să intrați și în Basilica di San Pietro, unde puteți admira o sumedenie de capodopere artistice, de la picturi la sculpturi în piatră și lemn.

Ce trebuie să vezi în Roma. Piazza Navona. Această piață urmărește conturul fostului stadion al lui Domițian, construit în secolul I d.Hr. Aici aveau loc diverse competiții. În piață puteți admira grupul statuar „Fontana dei Quattro Fiumi“, realizată de Gian Lorenzo Bernini în secolul al XVII-lea. Acesta reprezintă simbolic cele 4 fluvii importante ale continentelor cunoscute atunci: Dunărea, Nilul, Gange și Rio de la Plata.

Ce trebuie să vezi în Roma. Piazza del Campidoglio. A fost proiectată de Michelangelo și se află pe cea mai mică colină dintre cele șapte. Tot el a proiectat și clădirile care o mărginesc: Palazzo Nuovo și Palazzo dei Conservatori. În centrul pieței se află copia statuii ecvestra din bronz a lui Marcus Aurelius.

Ce trebuie să vezi în Roma. Trastevere. Este unul dintre cele mai pitorești locuri din Roma. Aici poți găsi restaurante tipic italienești, străzi înguste și o atmosferă tinerească. Totul în Trastevere lucrează pentru a crea atmosfera perfectă de „dolce far niente”.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole