Delta Dunarii apare pe Google Maps. Explorati cei 1.500 de kilometri de canale si drumuri!

In sfarsit Delta Dunarii a primit un binemeritat loc in Google Maps. Din aceasta luna, cei care isi doresc sa exploreze mai usor aceasta rezervatie au la indemana hartile actualizate ale motorului de cautare Google. Puteti gasi rutele navigabile, cele mai intersante lacuri, canalele stiute de localnici, dar si fauna si flora din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii pot fi vazute prin intermediul acestei aplicatii. turism Romania

Delta Dunarii este unul dintre putinele ecosisteme pe care le are Europa. Dupa ce parcurg 2.860 de kilometri, apele fluviului Dunarea, formeaza a treia cea mai mare delta, dupa Kuban si Volga. Ceea ce ii confera unicitate este faptul ca Rezervatia Biosferei Delta Dunarii ramane cea mai bine conservata de pe continent. Cu peste 1200 de specii de arbori si plante, peste 300 de specii de pasari, 100 de specii de pesti, Delta Dunarii este inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO.

Delta Dunarii poate fi gasita pe Google Maps

Sfarsitul lunii octombrie a adus vesti bune, Delta Dunarii este disponibila in Street View pe Google Maps. Orice persoana din lume, de oriunde ar fi poate parcurge cei 1.500 de kilometri de canale si drumuri din Delta, cu o singura conditie, o conexiune buna la internet. Potrivit unui comunicat de presa al Google, zona umeda a Dobrogei isi dezvaluie bogatiile sale, rutele navigabile, arhitectura locala, vegetatia, fauna prin intermediul acestui instrument de navigare.

Potrivit sursei citate, exploratorii virtuali pot vedea pelicanii pe Canalul Trofilca.

„Mai apoi, se pot plimba pe canalul Sontea, printre vita-de-vie salbatica si pe sub salciile care atarna deasupra canalului Radacinos, creand un tunel de vegetatie spectaculos. Cateva click-uri mai incolo peisajul se schimba: un lac cu nuferi, starci, egrete si pelicani. Iubitorul de pasari poate vedea cormoranii care se hranesc pe Lacul Puiu sau poate ,,da o fugă” pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura traditionala din Delta in localitatea Letea sau se poate plimba pe stradutele inguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja salbatica din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramica din varful vechiului far din Sulina”, se precizeaza an comunicat.Zone turistice din Romania

Fiti pregatiti sa ,,vedeti” Lacul Rosu, Lacul Merhei, Lacul Iacob sau Golful Musura. Nu ocoliti Sfantul Gheorghe, Periprava sau Padurea Letea cu caii sai.

Imaginile din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au fost adunate de WWF Romania

Imaginile minunate din Delta Dunarii au fost adunate de echipa WWF Romania. Aceasta a parcurs Delta in lung si in lat cu trekker-ul Google in spate. Un real ajutor au fost localnicii, care i-a indicat echipei cele mai frumoase zone. Preluarea imaginilor s-a desfasurat in luna iunie 2018, echipa reusind sa parcurga majoritatea traseelor turistice din Delta, Mila 23, Sulina si Letea cu ajutorul bicicletelor, barcilor si pe jos. Imaginile tip Street View din Delta au fost preluate datorita Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Altfel spus, de acum, turistilor le va fi mult mai usor sa ajunga in cele mai ascunse locuri ale Deltei Dunarii, si asta datorita hartilor Google.

Delta Dunarii apare pe Google Maps. Explorati cei 1.500 de kilometri de canale si drumuri!
Delta Dunarii apare pe Google Maps. Explorati cei 1.500 de kilometri de canale si drumuri! Sursa foto: sulina.ro

Delta Dunarii, sit UNESCO, adaposteste si cea mai mare colonie de pelicani si cea mai intinsa zona compacta de stufaris din Europa. De asemenea, Delta este cunoscuta pentru sturioni, cei mai mari pesti de apa dulce din lume. Din pacate, in prezent, aceasta specie fiind amenintata cu disparitia.

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale. Aceasta deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole