Obiective turistice in Londra. 15 locuri in care trebuie sa ajungi

Regatul Unit are numeroase monumente istorice si una dintre capitalele europene cu o istorie bogata. Orasul de pe Tamisa organizeaza numeroase evenimente culturale si este si un centru important de cumparaturi. Londra detine una dintre cele mai mari retele de autobuze din lume, ce functioneaza 24 de ore pe zi. Orasul este un magnet pentru milioanele de turisti care il viziteaza, si au toate motivele sa o faca. Am realizat si noi o lista cu 15 locuri in care trebuie sa ajungi, neaparat, daca te decizi sa vizitezi capitala Marii Britanii.

London Eye

Roata de 135 de metri inaltime, London Eye, este o atractie realizata in epoca moderna, amplasata pe malul sudic al Tamisei. Schita structurii a fost realizata de arhitectii Julia Barfield si David Marks, in cadrul unui concurs cu tema, ”Noul Mileniu”. La fundatia constructiei s-au folosit 1700 de tone de otel si peste 3000 de tone de beton. Nu ratati o plimbare in capsulele din sticla! De aici puteti vedea intreaga capitala. Puteti accesa site-ul oficial aici, pentru a cumpara biletele in avans, si astfel sa evitati cozile.

London Eye. Sursa foto: wikipedia.org
London Eye. Sursa foto: wikipedia.org

Observatorul Greenwich

Aici se naste timpul! In burgul londonez din sud-estul capitalei se afla Observatorul Greenwich, locul prin care trece meridianul zero si la care se raporteaza toate fusurile orare de pe glob. De-a lungul istoriei Marii Britanii, Greenwich a jucat un rol important maritim, pe parcursul a 400 de ani. In anul 1997, Greenwich a fost inscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Ce mai puteti vizita in Greenwich? Colegiul Old Royal Naval, Muzeul evantaielor-singurul din lume dedicat acestui obiect, Muzeul Maritim National.

Greenwich. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Greenwich. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa foto: travel.descopera.ro
Sursa foto: travel.descopera.ro

Tower Bridge

Una dintre emblemele londoneze este Tower Bridge, podul construit acum 100 de ani in epoca victoriana. Acesta a fost construit pentru a permite locuitorilor sa traverseze Tamisa si pentru a lasa vapoarelor sa treaca. In cadrul Expozitiei Tower Bridge puteti admira raul din galeriile create aici, dar si camera motoarelor cu aburi. Pretul unui bilet pentru adulti costa 8,70 lire, iar pentru copiii sub 5 ani nu se plateste. Pentru mai multe tarife puse la dispozitia turistilor, accesati site-ul aici.

Tower Bridge, Londra. Sursa foto: tvl.ro
Tower Bridge, Londra. Sursa foto: tvl.ro

Big Ben

Tot o emblema a orasului este si Big Benul. Turnul cu ceas arata minutele si orele, neintrerupt de secole. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirea parlamentului a fost distrusa, insa Big Benul a ramas in picioare. Prima transmisiune BBC, in anul 1923, a fost deschisa cu sunetule clopotului de 13 tone. Un sac cu monede regleaza pendulul ceasului, iar fatada acestuia este luminata, atunci cand Parlamentul se afla in sesiune. Daca membrii din parlament incalca constitutia pot fi inchisi in cele 11 camere de detentie din turn. Ultimul incident avand loc in anul 1880.

Big Ben, Palatul Westminster, Londra. Sursa foto: descoperalocuri.ro
Big Ben, Palatul Westminster, Londra. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Cladirea Parlamentului

Palatul Westminster este cladirea istorica a Marii Britanii. Aici au avut loc 38 de ceremonii regale dedicate incoronarii. Este locul unde se afla cele doua camere ale Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord: Camera Lorzilor si Camera Comunelor. Puteti admira, insotiti de un ghid, Sala Westminster care masoara 73 de metri lungime, iar acoperisul are forma de cupola si este realizata din stejar.

Parlamentul britanic. Sursa foto: tvl.ro
Parlamentul britanic. Sursa foto: tvl.ro

Palatul Buckingham

Un loc pe care trebuie sa il puneti pe lista obiectivelor de vizitat, in capitala Marii Britanii, este Palatul Buckingham. Stiati ca Regina Victoria a fost primul monarh ce si-a stabilit resedinta aici? Asta se intampla in anul 1837 si de atunci este resedinta Casei Regale. Schimbarea garzilor este un adevarat spectacol ce are loc in fiecare zi, de la ora 11:30, din aprilie pana la sfarsitul lunii iulie.

Palatul Buckingham, Londra. Sursa foto: descoperalocuri.ro
Palatul Buckingham, Londra. Sursa foto: descoperalocuri.ro

Hyde Park

In centrul urban al Londrei veti descoperi o oaza de verdeata de 140 de hectare. Hyde Park, numit si ”plamanii Londrei”era folosit de Henry VIII ca teren de vanatoare. Apoi a fost locul ideal pentru plimbarile celor de la curtea regala. In prezent, in Parcul Hyde oricine poate tine discursuri. Aici a fost amenajata o tribuna neoficiala, care este folosita duminica de duminica pentru astfel de manifestatii si poarta numele de ”Coltul vorbitorilor”.

Hyde Park. Sursa foto: traveldigg.com
Hyde Park. Sursa foto: traveldigg.com
Hyde Park. Sursa foto: traveldigg.com
Hyde Park. Sursa foto: traveldigg.com
 Trafalgar Square

Piata Trafalgar este locul de intalnire al londonezilor, dar si al turistilor. Piata este strajuita de Coloana amiralului Nelson si a fost botezata dupa locul in care acesta a castigat ultima batalie, Capul Trafalgar din Spania. Din aceasta piata aveti acces usor la Galeriile Nationale, puteti fotografia standardele regale de masurare a lungimii -un yard, un picior, Casa Africii de Sud sau Casa Canadei.

Trafalgar Square. Sursa foto: londonairportransfers.com
Trafalgar Square. Sursa foto: londonairportransfers.com

Westminster Abbey

Cu siguranta aceasta biserica ocupa un loc unic in istoria Marii Britanii, aici fiind incoronatii suveranii britanici, cu exceptia lui Edward al V-lea si al VIII-lea. Westminster Abbey este locul de odihna al monarhilor, Regina Elisabeta I fiind inmormantata aici, dar si a unor  poeti sau oameni ilustri. In biserica puteti admira si altarul lui Edward Confesorul dar si tronul incoronarii Regelui Edward I, ce dateaza din jurul anului 1300. Numarul de telefon al abatiei incepe cu 222. Motivul? La inceputul secolului XX, popularul telefonul rotativ, avea scris in dreptul cifrei 2, atat literele ”a” cat si ”b”, astfel ca, acest cod a fost atribuit Westminster Abbey.

Westminster Abbey. Sursa foto: londonist.com/Jamie Koster
Westminster Abbey. Sursa foto: londonist.com/Jamie Koster

Piccadilly Circus

Numele acestei zone aglomerate si foarte cunoscute, precum cea din New York- Times Square, vine de la numele unui guler ”piccadil”. Circus a fost alaturat si el datorita sensului giratoriu din piata, care se gaseste la intersectia a cinci strazi principale.

Piccadilly Circus, Londra. Sursa foto: londonist.com
Piccadilly Circus, Londra. Sursa foto: londonist.com

Piccadilly Circus este zona preferata atat a londonezilor cat si a turistilor, pentru spectacolele ce au loc aici si multitudinea de magazine.

Royal Albert Hall

Una dintre cele mai renumite sali de concerte din lume se afla la Londra, si aceasta este, Royall Albert Hall. A fost construita la cererea Reginei Victoria, in momoria sotului sau Printul Albert, in anul 1871, si de atunci, artisti de renume mondial au performat pe aceasta scena. In fiecare an au loc aici peste 400 de spectacole, inclusiv concerte, proiectii de film, opera, spectacole de caritate, premiere, etc. Pentru detalii legate de vizite si bilete puteti accesa site-ul oficial.

Royal Albert Hall. Sursa foto: royalalberthall.com
Royal Albert Hall. Sursa foto: royalalberthall.com

Covent Garden

Turistii sunt atrasi ca de un magnet in fosta hala de legume si fructe din Londra, Covent Garden. In Evul Mediu pe locul cladirii se cultivau legume, care ajungeau la calugarii de la St. Peter. Ulterior terenul a fost amenajat precum pietele publice din Roma si s-a tot extins. Motiv pentru care, autoritatile din anul 1921 au decis sa mute, chiar sa demoleze aceasta piata, care nu-si avea locul in centrul Londrei.

Covent Garden. Sursa foto: tvl.ro
Covent Garden. Sursa foto: tvl.ro

Dar locuitorii au reusit sa salveze Covent Garden, iar in prezent atrage in jur de 30 de milioane de vizitatori. Aici existand mai multe magazine, cafenele, pub-uri si artisti stradali.

Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceara din Londra este o alta atractie principala pentru turisti. Este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume. Pregatiti-va sa dati mana si sa va fotografiati cu cele mai mari personalitati. Muzeul este impartit in mai multe sectiuni: Blush, unde veti afla ultimele barfe, iar actorii pun in scena evenimentele importante ale celebritatilor. O alta zona este Camera groazei, Planetarium sau Spiritul Londrei, ce va poarta prin istoria Marii Britanii.

Madame Tussauds, Londra. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Madame Tussauds, Londra. Sursa foto: commons.wikimedia.org

All England Lawn Tennis and Croquet Club

Clubul a fost infiintat in anul 1868 si organizeaza celebrul campionat de tenis de la Wimbledon. Clubul adaposteste 19 terenuri de tenis de camp, 15.000 de scaune pentru spectatori si are un acoperis retractabil. Turneul de tenis de la Wimbledon este cel mai vechi si unul dintre cele mai prestigioase turnee de Mare Slem, alaturi de Roland Garros sau Australian Open. Prima sa editie a avut loc in anul 1877.

All England Lawn Tennis Club. Sursa foto: bdp.com
All England Lawn Tennis Club. Sursa foto: bdp.com
Vedere asupra Wimbledon. Sursa foto: radioiasi.roVedere asupra Wimbledon. Sursa foto: radioiasi.ro
Vedere asupra Wimbledon. Sursa foto: radioiasi.ro

Victoria and Albert Museum

Acest muzeu al Londrei adaposteste 4 milioane de exponate, fiind cel mai mare muzeu de arte decorative din lume. A fost infiintat in anul 1852 si inaugurat 5 ani mai tarziu. Veti putea vedea fotografii cu bijuterii, tablouri, ceramica, textile adunate de-a lungul a 3.000 mii de ani. Vizitati Galeriile Britanice – aici puteti vedea care erau jucariile de la 1500, precum si obiecte din sticla, sculpturi, etc. O alta zona impresionanta este colectia din Orientul Indepartat, mobilierul britanic, Europa si America, precum si expozitia de moda si bijuterii din secolul al XVII-lea.

Victoria and Albert Museum. Sursa foto: prolandscapermagazine.com
Victoria and Albert Museum. Sursa foto: prolandscapermagazine.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole