Una dintre cele mai frumoase cetăți din România e magnet pentru turiști. Tu ai vizitat-o?

Utilizatorii platformei online pentru rezervări de vacanțe și bilete de avion TripAdvisor au decis, anul trecut, ca Cetatea Făgărașului să primească o diplomă de excelență.

Turiști din țări precum Franța, Marea Britanie, Italia sau Grecia au spus că fortăreața din Transilvania este impresionantă și au dat calificative maxime.

Anul acesta, Cetatea Făgărașului se bucură de un succes la turiști pe care nu l-a mai avut până acum. Administratorii fortăreței au anunțat că au tăiat zilele trecute biletul cu numărul 100.000 în 2016. De asemenea, se așteaptă ca până la sfârșitul anului să mai fie atrași încă 10.000 de vizitatori.

Ca o comparație, în 2015 au fost puțin peste 75.000 de turiști. Numărul vizitatorilor a crescut simțitor de la un an la altul. De exemplu, în 2008 au fost 18.000 de turiști, iar în 2009 au fost 23.000.

În ultimii ani, cetatea a intrat într-un amplu proces de renovare și, după o investiție de 1,3 milioane de lei, pentru prima dată, turiștii pot vizita Turnul Roșu, Turnul Temniței sau Vechea Cramă.

După 50 de ani a fost redeschisă și sala Tronului a Cetății Făgărașului. Aici se pot vedea 74 de jilțuri și un tron, mai multe candelabre spectaculoare, armuri și arme vechi. De asemenea, încăperea a fost mobilată cu piese specifice secolelor al XV-lea și al XVIII-lea.

Începând cu 2012, turiștii sunt întâmpinați de gardieni îmbrăcați în costume medievale. În fiecare zi, la ora 15.00, are loc la Cetatea Făgărașului schimbarea gărzilor, prin care se încearcă reproduerea atmosferei medievale.

Construcția cetății Făgăraș a început la sfârșitul secolului al XIV-lea. Până în secolul al XVII-lea au fost făcute adăugiri. După destrămarea Regatului Feudal Maghiar, care a avut loc în 1541, Cetatea Făgărașului a ajuns în proprietatea principilor Transilvaniei.

În anul 1599, Mihai Viteazu reușește să intre posesia ei, după campania de eliberare pe care o face în Transilvania. În 1696, Făgărașul intră în proprietatea Coroanei Habsburgice, după intrarea armatei imperiale austriece în Transilvania.
Cetatea Fagaras
Curte interioara, cetatea Fagaras
Cetatea Făgăraşului
Statuete în cetatea Făgăraşului
K2AG2191
Cetatea Fagaras

Fotografia principală a articolului: Orioane/Wikimedia Commons

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole