Unic în lume. Monsanto, satul în care casele sunt săpate în stâncă

Un sat medieval din estul Portugaliei atrage turiști datorită unei arhitecturi unice în lume. Casele din Monsanto sunt construite în stânci uriașe care cântăresc și câte 200 de tone. Cele mai multe case seamănă cu cele din povești.

Satul este situat la o altitudine de 2.486 de metri și este datat din secolul al XVI-lea. Monsanto numără acum aproximativ 800 de locuitori. Fiecare a fost liber să-și construiască casa în stâncă după cum și-au dorit. Unii au reușit să-și facă case cu etaj, iar alții au sculptat chiar și scări.

Așezarea medievală se află la 25 de kilometri de granița cu Spania. Ulițele sunt înguste și abrupte, ceea ce face ca nicio mașină să intre în micul sat. Prin urmare, Monsanto este și unul dintre puținele sate din lume pe ale cărui străzi nu au călcat vreo mașină.

În 1938, Monsanto a fost votat drept „cel mai mai portughez oraș”, un titlu cu care sătenii se mândresc și astăzi. De atunci, pentru că așezare a început să atragă atenția celor interesați să se mute în zonă, autoritățile au impus mai multe restricții în ceea ce privește construcțiile. Asta a făcut ca satul să rămână un muzeu viu.

Așezarea a fost mereu un punct pe care multe armate puternice au vrut să-l cucerească. Mai întâi romanii și-au stabilit o bază la baza Muntelui Monsano. Mai târziu, în secolul al XII-lea, regele Afonso I al Portugaliei a recuperat Monsanto de la mauri și a decis construirea unei cetăți impunătoare de apărare. Apoi, zona a fost reorganizată, iar oamenii au început să-și facă case. S-a făcut și un castel medieval, însă, din păcate, au mai rămas doar niște ruine. Întreaga construcție s-a prăbușit în urma unei explozii la depozitul de muniție care era în interiorul său.

Cei care doresc să-și facă o vacanță în acest sat medieval trebuie să știe că au fost transformate câteva case în pensiuni. În funcție de perioadă, o noapte de cazare într-o astfel de casă costă de la aproximativ 100 de euro în sus.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole