10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Daca iubiti Italia, mai mult ca sigur veti cauta 10 atractii turistice in Puglia( Apulia), una dintre cele mai diverse regiuni. Ca si Grecia, o parte din farmecul Pugliei este abordarea lenta a vietii cotidiene. Orasele istorice, terenurile agricole sunt tesute pe coasta alba, iar calatorii gasesc aici natura pasnica, freamatul marii si plantatiile de maslini.

Alberobello – Trulli

Alberobello, orasul din turta dulce, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 1996. A ajuns pe lista sit-urilor protejate datorita formelor caselor de aici, forme care deriva din tehnicile preistorice, care s-au pastrat intacte si sunt folosite si in prezent.Localnciii isi numesc casele ,,trullo’’, casa din calcar si un acoperis atipic, conic.  Un loc de basm. Ce nu ar trebui ocolit daca ajungeti in regiunea Puglia.

10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Alberobello. Sursa foto: https://discoveritaly.alitalia.com/en/au/destinations/bari/visit-alberobello-and-sleep-in-the-trulli

10 atractii turistice in Puglia: Castelul Monte

Castelul del Monte este unul dintre cele mai misterioase locuri din Italia si unul dintre atractiile Pugliei. Construit in jurul anului 1240 de Frederick al II-lea, castelul este situat pe varful unui deal izolat in Andria, cu vedere la Valea Murgia, pe de o parte, si spre Marea Adriatica, pe de alta parte. UNESCO a inclus Castelul Monte pe lista patrimoniului mondial pentru frumusetea sa arhitecturala, cat si pentru misterul care il inconjoara.

Castel del Monte. Sursa foto: https://discoveritaly.alitalia.com/en/dk/destinations/bari/visit-castel-del-monte-mystery-history-architecture

Bari si Rezervatia Torre Guaceto

Bari, capitala regiunii Puglia, este acel oras plin de viata, pe care turistii il cauta.  Il scalda apele Marii Adriatice, este cunoscut si ca un centru universitar, pentru arhitectura, centul istoric si promenade pe malul marii. De asemenea, Rezervatia Torre Guaceto, care se afla la o distanta de o ora cu masina de oras, este o destinatie spectaculoasa. Zona include o portiune de 6 kilometri de coasta, cu un peisaj mediteranean ce variaza de la dune de nisip, la pietre, mlastini si plantatiii de maslini.

10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Polignano a Mare, Bari. Sursa foto: https://traveltriangle.com/blog/beaches-in-bari/
Torre Guaceto. Sursa foto: https://www.visitbrindisi.it/en/nature/

10 atractii turistice in Puglia: Valea Itria

Vacanta in Puglia nu trebuie sa ia sfarsit fara s afi calatorit in Valea fertila Itria, acolo unde se intend provinciile Bari, Brindisi si Taranto. Zonele verzi incep din Putignano, din nord si ajung in Ostuni, in sud, zone bogate in plantatii de maslini din care se obtine unul dintre cele mai bune uleiuri italienesti. Tot in Valea Itria se afla si satul de turta dulce Alberobello, dar si cele mai bune podgorii.

10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Ostuni, Valea Itria. Sursa foto: https://www.rentclassica.it/visite-guidate-private-di-valle-ditria-e-salento/

Orasul Monopoli si pestera Castellana

Monopoli este un mic oras din Apulia, a carui frumusete istorica si naturala reuseste sa surprinda inimile calatorilor. Orasul are 19 biserici medievale si nenumarate alei pietruite, fiecare cu povestea sa. Mai mult decat atat, la doar cativa kilometri de Monopoli, exista pestera Castellana. ,,Grotte di Castellana” a inceput sa se formeze in urma cu aproximativ 90 de milioane de ani si este una dintre atractiile naturale cele mai importante din Puglia.

Orasul Monopoli. Sursa foto: http://www.embark.org/italy/adventures/monopoli
10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Grota Castellana. Sursa foto: https://www.teditour.it/fr/tour/experiences/culture-fr/tour-grottes-et-trulli-grottes-de-castellana-alberobello/

10 atractii turistice in Puglia: Peninsula Salento

Stiati ca Salento este cea mai sudica parte a Pugliei? Aceasta gazduieste orasele fermecatoare precum Gallipoli, Otranto, Lecce, Santa Maria di Leuca. Unele dintre cele mai bune plaje din Puglia, si chiar din Italia, pot fi gasite in Peninsula Salento. Includeti itinerariului Plaja Alimini, Porto Cesareo si Torre Lapillo.

Coasta spectaculoasa a Apuliei, Salento. Sursa foto: https://www.lacortedeicolori.it/en/apulia-salento/

Gargano si Vieste

- Publicitate -

Gargano este una dintre zonele cele mai diverse din toate regiunile din Apulia. Se intinde in Marea Adriatica, in provincia Foggia, uneori fiind descrisa ca pintenul cizmei italiene. In timp ce o mare parte din insula Gargano este acoperita de Parcul National Foresta Umbra, de-a lungul coastei intalniti plaje cu nisip auriu si mici orase istorice. Vieste este unul dintre acele orase in care merita sa te opresti! Desigur, o destinatie de vara populara in Puglia, oraselul abrupt, situat deasupra coastei de est a Gargano este atat de frumos. 

10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Gargano. Sursa foto: https://www.itinari.com/three-must-visit-beaches-in-gargano-italy-s-spur-3z3h
Vieste. Sursa foto: https://www.palacehotelvieste.it/en/

10 atractii turistice in Puglia: Insulele Tremiti

San Nicola, Capraia, San Domino, Pianosa si Cretaccio sunt cele cinci insule mici care alcatuiesc Tremit. Este un mic arhipelag de o frumusete rara in Marea Adriatica si o destinatie turistica renumita datorita marii limpezi. Insulele sunt intr-adevar o destinatie populara pentru scufundatori datorita numeroaselor golfuri si pesteri subacvatice din apele arhipelagului. Sezonul turistic al insulei Tremiti incepe in luna mai si tine pana in luna octombrie.

10 atractii turistice in Puglia. Ce sa nu ratezi in aceasta frumoasa regiune
Insulele Tremiti. Sursa foto: http://www.lediomedee.it/en/excursions-in-gargano/seaside-excursions-gargano-vieste
- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul