3 destinații în Europa care merită văzute

0
689
3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute

“You can’t buy happiness but you can buy a plane ticket and that’s kind of the same thing.”

          A călătorii este unul din hobby-urile oricărei persoane. Nu cred că există vreo persoană căreia nu ii place să viziteze lumea.

 Eu, una, ador să călătoresc, să vizitez locuri noi, să aflu istoria orașelor și a clădirilor, să mă bucur de mâncărurile și experiențele locale. Atunci când călătoresc sunt cea mai fericită. Amintirile care rămân în urma călătoriei le prețuiesc o veșnicie.

Vrei să ști care sunt 3 dintre cele mai frumoase destinații din Europa?

Uite aici:

Norvegia

            Una dintre cele mai frumoase destinații unde natura parcă își face de cap. Aurora Boreală, fiordurile, ghețarii, noaptea polară, zăpada, elanii toată întregesc acest magic tablou, nu degeaba este pusă în cap de listă. Toate acestea, însă, vin cu un preț: bugetul mare de care ai nevoie pentru a te bucura de aceste minuni ale naturii.

          Un mare avantaj pe care Norvegia îl oferă este faptul că are peste 130.000 de mașini electrice. Este țara cu cele mai multe mașini electrice pe cap de locuitor din Europa, fiind foarte populare în statul scandinav. Așa că, îți poți lua fără nici o grijă mașina ta electrică și să mergi până în Norvegia fiindcă sigur vei găsi o stație de încărcare.

          Cele mai bune luni în care să vizitezi Norvegia sunt iunie și iulie, în restul lunilor Soarele se ascunde zilnic iar temperaturile pot ajunge mult sub -10 grade. Nici în lunile estivale temperatura nu va depăși 18 grade. Sfatul meu este să îți iei la tine un sirop de tuse natural care protejează căile respiratorii de aerul rece la care ești expus.

3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute: Norvegia

Alberobello, Italia

            Foarte mulți dintre noi când aud de vacanță în Italia se gândesc imediat la Roma, Veneția, Milano și alte orașe foarte cunoscute. În schimb există atât de multe locuri care nu sunt la fel de cunoscute dar pot spune că sunt mult mai frumoase decât cele menționate anterior.

          Un oraș nu prea cunoscut din sudul Italiei este chiar Alberobello, un oraș de poveste.

Acest orășel aflat la o oră și jumătate de Bari, are o istorie foarte interesantă. Căsuțele albe cu acoperișurile conice care poartă denumirea de Trulli au fost făcute din piatră de calcar din zona Apulia. Pe mine mă duc cu gândul la căsuțele din Santorini, având acel aer de basm. Pietrele acestor căsuțe nu sunt lipite între ele cu mortar sau ciment ci ele sunt puse în așa fel încât să nu trebuiască lipite fiind o metodă preistorică de a construi.

          Următoarea dată când vei ajunge în Italia, nu uita să iei trenul și către acest mic orășel minunat.

3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute: Alberobello

Montpellier, Franța

          Cum de nu am ales Parisul?

          Fiindcă sunt și alte orașe în Franța la fel de frumoase care merită văzute.

          Montpellier este un oraș aflat în sudul Franței, un oraș foarte rafinat, frumos, prietenos. Are un stil mediteranean care după cum ar spune francezii este „tres chic”. Este un oraș cu o istorie vastă, plin de muzee și parcuri iar arhitectura este impresionantă.

          Pentru iubitorii de antichități, Montpellier este ca o mină de aur, pe fiecare străduță se găsesc câteva magazine de antichități care mai de care mai minunate.

          În următoarea ta vacanță în Franța, chiar dacă nu va fi chiar orașul Montpellier, te sfătuiesc ca măcar o zi să o petreci aici, nu vei regreta.

3 destinații în Europa care merită văzute
3 destinații în Europa care merită văzute: Montpellier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here