4 aventuri in Europa. Locurile pe care sa le descoperi impreuna cu familia

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Dam startul pentru 4 aventuri in Europa, fiindca vacanta nu trebuie sa fie nicidecum plictisitoare. Ajungem pe malul unui lac in Muntenegru, apoi cautam atmosfera toscana, facem un tur de forta si ne odihnim pe coasta Portugaliei.

Explorati meleagurile salbatice din Muntenegru

Pentru o saptamana in mijlocul naturii, plina de activitati la soare indreptati-va atentia catre Muntenegru. Costa Marii Adriatice are unele dintre cele mai incantatoare asezari, asa cum este Virpazar. Un mic sat asezat pe malul Lacului Skadar, in inima regiunii Crmnica, cu numai 337 de locuitori. 15 kilometri il despart de mare, iar partea veche a orasului comunica cu cele mai noi locuinte prin podurile de peste raurile Oraovstica si Virstica.

Satul Virpazar se bucura de o panorama asupra Lacului Skadar. Sursa foto: https://www.booking.com/hotel/me/apartments-lake-view-virpazar.de.html

Vacanta aici ar putea include numeroase activitati in aer liber: un ,,safari’’ cu caiacul, drumetii, inot si si o croaziera in jurul Golfului Kotor. De altfel, in zilele de vacanta aici ati putea inchiria si biciclete si explora zona muntoasa sau centrul orasului.

Nu ocoliti Europa de Sud-Est!

4 aventuri in Europa: La ,,dolce vita’’ in Toscana

Valea Chianti Rufina este una dintre cele mai cunoscute si recunoscute zone ale Italiei, datorita podgoriilor sale. Suntem siguri ca multi dintre dumneavoastra sunt familiarizati cu vinurile din Chianti sau macar ati auzit de ele. Se spune ca vinurile din aceasta parte au un gust atat de bogat datorita climei, solului argilos si calcaros si aerului de munte.

4 aventuri in Europa. Locurile pe care sa le descoperi impreuna cu familia
Toscana. Sursa foto: https://www.pinterest.co.uk/pin/67905906853100848/

Frumoasa zona rurala italiana gazduieste o serie de ferme cu plantatii de maslini si vita de vie, transformate in apartamente idilice de vacanta.

Degustarile de vin si preparate traditionale, vizite in crame, excursii cu bicicleta, iata doar cateva dintre activitatile ce va pot incanta simturile. Toscana este una dintre cele mai autentice regiuni ale Italiei. In plus, pe langa frumusetea rurala, puteti aprecia o destinatie arhitecturala, Florenta care se afla la doar 28 de kilometri distanta.

Reintoarcerea la sine! Yoga si surf in Costa Vicentina, Algarve

- Publicitate -

Nu credem ca acele calatorii pentru (re)descoperirea sinelui trebuie sa aiba loc doar in Asia, intr-un ashram. Fiecare vacanta, oriunde ar fi ea, ne aduce cate o piesa din puzzle-ul cunoasterii.

Costa Vicentina. Sursa foto: https://delveintoeurope.com/costa-vicentina-algarve-guide/

Si pentru ca ne mai despart doar cateva zile calendaristice de vara am decis sa ne oprim in Algarve, pe Costa Vicentina. Aceasta destinatie este vestul salbatic al Portugaliei, cu unele dintre cele mai dramatice plaje si peisaje de coasta si unele dintre cele mai bune locuri pentru a naviga din Portugalia. Costa Vicentina este foarte diferita fata de statiunile populare din Algarve, intre Lagos si Albufeira. Aici puteti gasi linistea mult cautata, fiind locul ideal pentru a incepe sa practicati yoga, in familie.

Praia do Amado este una dintre cele mai spectaculoase plaje Costa Vicentina si un bun loc pentru aceste sesiuni. Plaja Praia do Amado are totul – peisaje minunate cu dealuri, o vasta intindere de nisip, un restaurant apreciat si o scoala de surf.

4 aventuri in Europa: 4 tari in 10 zile

Scoateti harta si haideti sa incepem calatoria! Trecem prin Austria, Germania, Elvetia si Liechtenstein. Incepand din Appenzeller, un oras rural cu un idilic peisaj si case elvetiene colorate este fundalul perfect. Vacanta in familie continua in Constance din Germania, cel mai mare oras de pe Lacul Constance. Este exclus sa va plictisiti pe acest traseu. Admirati acest peisaj, apoi urcati spre Muntii Churfirsten din Elvetia. Pe drum, puteti vedea cea mai mare cascada din Europa, Schaffhausen Rhine Falls intr-o excursie cu barca, orasul cosmopolit Zurich si explora un trase de ciclism.

4 aventuri in Europa. Locurile pe care sa le descoperi impreuna cu familia
Appenzeller. Sursa foto: https://www.europeanbackdoors.com/off-the-beaten-track/appenzell/
- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul