Va invitam sa incercati 5 experiente culinare in Barcelona, un oras cu o scena gastronomica bogata, plina de savoare, arome si ingrediente proaspete. Poate clima blanda ajuta la coacerea celor mai dulci portocale, apele marii le da pescarilor cei mai buni pesti, traditii de generatii au invatat sa faca cel mai bun jamon. Nu stim exact cate e din fiecare, dar stim un singur lucru: Barcelona este orasul pietelor locale.
O simpla plimbare prin La Boqueria – lumea aromelor
Barcelona este renumita pentru pietele sale colorate, poate nu la fel de aromate precum cele din Maroc, dar la fel de bogate. Una dintre cele mai mari si bune piete din acest oras spaniol este renumita La Bogueria. Ar fi si greu sa o ratati, se afla chiar in centrul Barcelona, pe artera principala, Las Ramblas.
Tarabele sunt ticsite, insa nu aglomerate, ci aranjate intr-un stil unic, incantator privirii, barcelonezii stiind sa vanda. Fructe felurite, fresh-uri, fructe de mare si peste colorati, branzeturi d ela fermele locale ori jamonul dulceag, din toate va puteti infrupta.
Stim, locurile bune sunt intotdeauna si aglomerate de turisti si localnici, dar La Boqueria este o destinatie pentru orice iubitor de mancare.
Gurmanzii pot lua pulsul si celorlalte peste 30 de piete din Barcelona, nu la fel de mari si aprovizionate, dar cu produse la fel de proaspete.
5 experiente culinare in Barcelona: Incercati un tapas bar
Nu ati explorat scena culinara a Barcelonei daca nu ati ajuns intr-un tapas bar. Dupa cum si numele sugereaza in aceste localuri mici sunt servite adesea, la ceasul amiezii, mici aperitive spaniole denumite tapas. Astfel de baruri sunt peste tot in Spania, nu va fi o problema sa le gasiti, fiind foarte populare in randul localnicilor.
Un tapas poate fi la fel de bine o gustare, alaturi de un pahar de vin sau o masa completa la amiaza. Mici felii de paine unse din plin cu pasta de masline, tomate, ansoa, ori cartofi prajiti cu sosuri, nachos cu sosuri felurite, crochete de peste, legume, exista o multitudine de optiuni. Sa alegeti doar 3 variante poate fi o provocare, de aceea spaniolii prefera platourile.
Bodega 1900 este unul dintre barurile care servesc tapas si care merita o oprire! La fel precum grecii, si spaniolii isi respecta programul de somn, nu veti gasi nimic deschis inainte de 8.
Inscrieti-va intr-un tur ghidat al preparatelor traditionale
Cultura alimentara din Barcelona poate fi un pic intimidanta pentru un turist aflat la prima lui vizita. Tocmai de aceea, un tur ghidat printre mancarurile specifice acestei tari este una dintre cele 5 experiente culinare in Barcelona ce trebuie incercata. Este, daca vreti, o modalitate interactiva de a invata despre oras, vinuri si bogatia de arome a bucatariei spaniole.
5 experiente culinare in Barcelona: Gastronomia moleculara
In Barcelona, bucatarii-sefi se aventureaza in gastronomia moleculara de ani de zile. Cu un fond foarte bun al unor retete de generatii, gust rafinat, ingrediente proaspete si creativitate era imposibil sa nu ia forma si astfel de preparate simandicoase. Sa amintim totusi ca Barcelona are peste 20 de restaurante ce au primit cel putin o stea Michelin.
Da, este minunat sa explorati marile atractii, fotografiate de milioane de turisti, Sagrada Familia, Las Ramblas, Park Güell, Casa Batllo. Cu toate acestea, este timpul sa explorati si asa numitele ‘’temple ale bucatariei din Brcelona’’. Tehnicile stiintifico-fantastice folosite de bucatari, obtinerea spumelor din orice, aromele si aranjarea pe farfurie sunt elemente des intalnite in aceste localuri.
Experimentati aromele in strada
Street food este un trend din ce in ce mai prezent in orasele europene, des intalnit si in Romania. De altfel, iubitori de mancare, gurmanzi din fire, spaniolii nu au stat cu degeaba si au gasit cheia succesului. Materializarea a venit o data cu food truck-urile, acele mici camioane amenajate special pentru a gati si a vinde preparatele.
Mini-bucatariie pe roti cu preparate absolut delicioase este si Caravan Made, unde gasiti sandvisuri felurite. Chivuo’s este un alt nume cu rezonanta in lumea street food-ului, de altfel multe firme mici cu nume sonore prepara, pentru cativa euro, o mancare bine facuta.