Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Cele mai bune 7 atractii turistice in Sardinia reprezinta o lista concentrata cu cele mai bune locuri de vazut intr-o vacanta pe insula. Sardinia este bine cunoscuta ca un paradis in inima Mediteranei. Evident, coastele sale insorite si plajele sale cu nisip alb sunt principalele atractii turistice, dar exista o lista nesfarsita de locuri si fatete pentru a descoperi Sardinia.

Arhipelagul Maddalena

Compus din 7 mari insule, Arhipelagul Maddalena este un alt patrimoniu mondial al UNESCO (declarat în 1994) si se afla in Sardinia. Apele sale sunt clare si curate, iar in fiecare an sunt bineveniti amatorii de snorkelling in cautarea fundului marii nealterate din Marea Mediterana.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Arhipelagul Maddalena. Sursa foto: http://www.abbatoggiavillage.it/en/la-maddalena-sardinia/

Daca ajungeti aici e bine sa stiti ca va puteti inscrie in excursii organizate cu barca si puteti vizita plajele si golfurile de o frumusete salbatica. Ce puteti vedea? Insula Spargi; Budelli, unde puteti admira faimoasa plaja roz; S.Maria; Caprera si in cele din urma La Maddalena.

Atractii turistice in Sardinia: Porto Cervo

Bella Italia are nenumarate locuri impresionante, asa ca Porto Cervo. Amplasat intr-un port frumos si bine adapostit, oraselul Porto Cervo are unul dintre cele mai bine echipate si mai primitoare porturi mediteraneene. Este alcatuit din docul de est, cunoscut si sub numele de Portul vechi, care face parte din satul Porto Cervo, si noul Marina din satul Marina. Porto Cervo Marina este si unul dintre cele mai scumpe din lume, in orasul de coasta gasindu-si refugiul bogatasii italieni.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Porto Cervo. Sursa foto: https://www.thepinnaclelist.com/pics/porto-cervo-sardinia-italy-host-maxi-yacht-rolex-cup-europe-most-expensive-luxury-real-estate/

Un loc atipic pentru Italia am spune, cu o atmosfera spaniola, viziune franceza, spirit Italian si relaxarea elena . Jurnalistii de calatorie de la Lonely Planet descriu locul perfect: „Satul utopian combina elementele arhitecturale grecesti, nord-africane, spaniole si italiene, iar efectul general este pseudo-maur, cu o atingere de Flintstones”.

Bastionul Sfantului Remy, Cagliari

Zona antica a Castello, un cartier medieval situat la inaltime, pe un deal si cu privelisti incredibile asupra orasului. De asemenea, sunt foarte importante cartierele istorice din Stampace, Marina si Villanova. Bastionul Sfantului Remy este unul dintre simbolurile orasului Cagliari, loc de unde puteti zari portul de agreement.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei: Saint Remy. Sursa foto: https://www.sardegnaturismo.it/it/esplora/bastione-saint-remy

Printre alte atractii se numara Catedrala Cagliari din secolul al XIII-lea, Muzeul National de Arheologie si Bazilica Fecioarei din Bonaria. Printre siturile arheologice demne de remarcat se numara Amfiteatrul Roman si, in final, Poetto, plaja orasului care se intinde pe aproximativ 8 kilometri.

Atractii turistice in Sardinia: Bosa

- Publicitate -

Situat pe coasta de nord-vest, Bosa are farmecul romantic al oraselor fluviale si o multime de traditii inca pastrate de localnici. Puneti pe lista prioritatilor cartierul istoric cu ale sale case colorate zonstruite pe deal. De asemenea, nu excludeti o vizita in varful dealului la Castelul Malaspina construit in secolul al XII-lea si care poarta numele unei familii toscane. Castelul poate fi vazut de pe istoricul Ponte Vecchio de Bosa, considerat unul dintre cele mai frumoase 30 de poduri din Italia.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Bosa. Sursa foto: https://www.sardegnaturismo.it/en/places/nord-ovest/bosa

Olbia

Olbia este un oras-statiune din nord-estul Sardiniei. , sub-regiunea Gallura. Denumit Olbia in epoca romana, Civita in Evul Mediu si Terranova Pausania, inainte de 1940, Olbia este un oras-statiune din regiunea Gallura a Sardiniei.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Olbia. Sursa foto: https://www.luxair.lu/en/destinations/olbia

Dinamic, cu plaje intinse, un numar considerabil d elocuri culturale, Olbia este destinatia turistica pe care sa o vezi din primavara pana in toamna. Din pacate nu exista ruta directa de zbor din Romania catre Olbia, cu toate ca aici exista Aeroporto di Olbia Costa Smeralda, de asemenea un port si cale ferata. O variant ieftina, cu un zbor Wizz Air ar fi pe ruta Bucuresti-Alghero.

Mancarea este una dintre placerile esentiale ale unei calatorii in Sardinia, pentru ca aici desfatarile culinare se ivesc la tot pasul, pline de savoare cu influente catalane.

Atractii turistice in Sardinia: Insula Tavolara – Capo Coda Cavallo

Capo Coda Cavallo este un promontoriu al unui teren de granit care se extinde deasupra coastei si care este adapostita de insula Tavolara, rocile Molariei si de insula Proratora. Va aflati intr-o zona marina protejata de 15.000 de hectare cu o mostenire piscicola si ecologica importanta. Zona marina naturala din Punta Coda Cavallo adaposteste stanci si plaje de nisip scufundate in Mediterana. La Cinta este o plaja c emerita vazuta pentru imensul sau de alb, de altfel o zona foarte buna pentru scufundari.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Capo Coda Cavallo. Sursa foto: https://www.sardegnaturismo.it/en/explore/capo-coda-cavallo

Villasimius

Unul dintre cele mai alese orase din sudul Sardiniei, popular pentru renumitele sale statiuni si plaje lungi, golfuri si peisaj mediteranean este Villasimius. Verile sunt foarte aglomerate aici, in special de italienii veniti in vacanta. Daca alegeti aceasta destinatie pentru vara 2019, cele mai bune plaje sunt Porto sa Ruxi, Campus si Campulongu, La Spiaggia del Riso, Cala Caterina, Porto Giunco, minunatul Punta Molentis. Nisip, ape albastre, pasari flamingo, o vedere ideala a litoralului din sudul Sardiniei.

Atractii turistice in Sardinia. Un paradis in mijlocul Mediteranei
Villasimius. Sursa foto: https://www.sardegnaturismo.it/en/places/sud/villasimius
- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul