Cât costă o vacanță pe „Insula primăverii veșnice”, un paradis exotic din Europa

0
1600
FOTO: Anna & Michal/Flickr
FOTO: Anna & Michal/Flickr

Agențiile de turism spun că la începutul anului sunt cele mai bune oferte pentru vacanțele de vară. În acest articol vă prezentăm o destinație într-un paradis exotic din Europa. Insula Madeira se ivește din inima Atlanticului. Este un paradis verde, cu niște peisaje de o frumusețe uluitoare. I se spune „Insula primăverii veșnice” și este ca o grădină botanică uriașă. Agenția online de turism Vola.ro are câteva oferte în această perioadă pentru această destinații. Mai multe detalii găsiți – AICI.

Arhipelagul Madeira se află la aproximativ 1.000 de kilometri sud-vest de Lisabona și la 500 de kilometri de Coasta Africană. Pe insulă predomină relieful muntos. Datorită climei plăcute, Madeira poate fi vizitată pe întreg parcursul anului. Singurul dezavantaj, pentru unii, ar putea fi faptul că nu vor găsi plaje largi cu nisip fin. Însă acest lucru nu înseamnă că nu aveți locuri special amenajate unde să faceți plajă.

Puteți vizita în timpul unui sejur în Madeira și orașul-capitală Funchal, Porto Santo sau stațiunea Porto Moniz. De asemenea, puteți merge și în numeroasele sate cu case tradiționale. Orașul Funchal are o arhitectură elegantă, cafenele, restaurante precum și locuri verzi superbe.

Madeira este celebră și pentru vinul de calitate de aici.

Mai trebuie să știți că două treimi din arhipelagul Madeira este declarată rezervație naturală, iar pădurea „Laurisilva” este înscrisă în Patrimoniul UNESCO din anul 1999. Nu trebuie să ratați nici plimbările de-a lungul rețelei de canale de irigare, unde se pot admira flora și fauna acestei grădini uriașe.

Dacă nu aveți rău de înălțime, puneți pe lista de obiective turistice de vizitat și stânca Cabo Giraco, a doua ca înălțime din Europa. Se înalță din apă până la 600 de metri.

Puteți face o excursie și cu o sanie specială, care alunecă pe văile de la Monte la Funchal. Se coboară pe o distață de aproximativ 2 kilometri, într-un fel de coș cu șine, care poate prinde o viteză de până la 50 de kilometri pe oră.

FOTO: Anna & Michal/Flickr

Calcada de Santa Clara
Blick auf Funchal/Madeira, 29.11.2016
Complexo Balnear de Porto Moniz
Porto Mar Hotel, Madeira

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here