Cățeaua de rasă a unui român va ajunge în Cartea Recordurilor

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Astrid, Ciobănescul Belgian Malinois, a adus pe lume 18 pui sănătoși, născuți natural, nouă fetițe și nouă băieței. Cățeaua dintr-o gospodărie din comuna Moșoaia va intra, astfel, în Guinness World Record. Chiar în ziua de 9 mai, aceasta și-a uimit stăpânii, pe Liviu și Laura, născând fără nicio intervenție chirurgicală toți puii.

Astrid intră în Cartea Recordurilor cu 18 pui

La fătarea precedentă, Astrid a născut 14 pui. Însă performanța de acum este demnă de Cartea Recordurilor. Așa că, stăpânii au anunțat reprezentanții Guinness World Record, iar aceștia au promis că vor face toate demersurile necesare pentru a publica recordul și a le acorda brevet. Momentan, momentul mult așteptat va fi amânat din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, informează ziarulargesul.ro.

Cei doi stăpâni mândri își ajută mama-eroină, făcând cu schimbul ziua și noaptea pentru a-i hrăni pe toți cățelușii, laptele matern nu este de ajuns pentru toți 18. Travaliul cățelei a durat 18 ore, nașterea s-a desfășurat fără probleme, iar mama este în formă după tot efortul. Bucuria cea mare este că toți puii sunt foarte voioși, activi, afectuoși. Stau lângă mama lor și caută să fie băgați în seama. Aceasta, la rândul ei, îi îngrijește pe toți cu dragoste.

Când vor mai crește, puii vor fi vânduți familiilor doritoare de câini strașnici, care au ca scop principal paza. Mama celor 18 pui provine dintr-un tată belgian pe nume Zeus, iar tatăl puilor este Vandi, un Malinois superb, al dresorului de câini piteștean Dan Nicula.

Recordul obținut de Astrid pentru rasa ei, amintește de alte recorduri internaționale. O cățea corcitură Dog German cu Bulldog american a născut în Marea Britanie 21 de pui, tot pe cale naturală. În anul 2004, o cățea rasa Mastiff a fătat prin cezariană 24 de pui, din care 6 s-au născut morți.

Un câine de pază vesel, Malinois

Rasa Malinois este una dintre cele patru rase canine dezvoltate in Belgia, cunoscute sub numele generic de Ciobănești Belgieni. Aceștia sunt câini puternici, eleganți, care stau mereu cu capul sus, mândri. Rasa este foarte inteligentă, ascultătoare, ușor de dresat, căreia îi place să execute ordine. Acești câini nu trebuie neglijați, le place să își petreacă timp cu stăpânii, să aibă activități ample.

Dacă vă hotărâți să adoptați un Malinois trebuie să stiți că îi place foarte mult în aer liber, are blana adaptată la climatul belgian umed. De asemenea, este un câine entuziast și rapid, cu tendință naturală de a fi mereu în mișcare. Masculii au o înlățime de 60 până la 66 de cm și o greutate de 25 până la 34 de kilograme. Femelele sunt un pic mai mici, au o înălțime între 55 și 60 de cm și o greutate între 18 și 27 de kilograme.

- Publicitate -

Blana trebuie să fie scurtă și dreaptă, doar în jurul gâtului este mai lungă, formând un colier, părul este greu pentru a fi rezistent la intemperii. Un astfel de câine frumos, trebuie spălat când este murdar, periat de două ori pe săptămână și neapărat trebuie tăiate unghiile.

Este un câine de pază foarte ambițios, ce necesită dresaj ferm, dar nu aspru. Sunt foarte sociabili și le place să fie băgați în seamă. Se mișcă fără prea mult efort ore întregi, fiind excelent pentru case cu membri numeroși, gata de activități. Nu se poate spune că este excelent pentru casele cu copii mici, care alergă și țipă, căci Malinois va alerga mereu după el, încercând să îl țină într-un singur loc. Preferă climatele reci, dar se poate adapta ușor și la alte climate. Cel mai bine este să fie ținut la curte, unde să aibă spațiu de mișcare, altfel, la apartament este nevoie de antrenamente regulate pentru a reuși să îl faceți fericit. Un Malinois trăiește între 12 și 15 ani.

Sursa poza: ziarulargesul.ro

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul