Ce să vizitezi în Amsterdam, capitala mondială a distracției

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru mulți turiști din întreaga lume. Atrage prin oferta de distracții, dar și prin clădirile sale istorice și bogăția culturală. Și dacă mai punem la socoteală și cele peste 100 de canale pe care turiștii se pot plimba, dar și parcurile superbe, ajungem la concluzia că celebrul oraș olandez e o destinație perfectă cel puțin pentru un city break. În acest articol îți prezentăm ce să vizitezi în Amsterdam. De asemenea, vă invităm să veniți și cu alte propuneri pe care nu le-am cuprins în această listă de obiective ce să vizitezi în Amsterdam.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Koninklijk Paleis. Este un superb palat regal. Se află în Piața Dam, în centrul orașului. A fost construit în secolul al XVII-lea, iar în trecut aici a fost sediul primăriei Amsterdam. De asemenea, important de precizat, în timpul războielor purtate de Napoleon, după ce fratele său Louis a fost încoronat rege al Olandei, clădirea a devenit palat regal. De exterior s-a ocupat Jacob van Campen și s-a inspirat de la clădirile publice din Roma. La interior, stilul se schimbă complet și devine unul imperial de la începutul anilor 1800. În prezent, din când în când, Casa Regală olandeză folosește acest palat pentru evenimente importante. În restul anului este deschis pentru public.

Ce să vizitezi în Amsterdam. De Wallen. Este celebrul și infamul Cartier Roșu al Amsterdamului. Mai exact, această zonă este dedicată prostituției care în De Wallen este legală. Nu este foarte mare, se întinde pe câteva canale și străzi, în partea de sud a Gării Centrale. Aici, aproximativ 100 de spații sunt închiriate de prostituate. Mulți turiști vin doar să viziteze zona exotică, iar prostituatele încearcă să-și atragă clienți din spatele unor vitrine luminate. Fotografiatul este interzis și nici minorii nu au voie în zonă.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Scheepvaartmuseum. Este vorba despre Muzeul Național Maritim, unde puteți admira artefacte istorice nautice. Iar Amsterdamul are o istorie bogată în acest domeniu. Însăși clădirea are un farmec și o istorie aparte. Aici a fost un depozit naval începând cu anul 1656. Comerțul pe apă a făcut ca Amsterdamul să devină la 1600 unul dintre cele mai prospere orașe din lume. Printre exponate puteți admira hărți detaliate și arme din secolul al XVII-lea. În fața muzeului puteți admira o replică a navei Amsterdam, un vas din secolul al XVIII-lea, care ducea mărfuri între Olanda și Indiile de Est.

- Publicitate -

Ce să vizitezi în Amsterdam. Parcul Vondel. A fost inaugurat în 1865. Se află în cartierul Oud-Zuid, în apropiere de Piața Muzeelor. Numele vine de la poetul și dramaturgul Joost van den Vondel. Statuia sa, o operă a sculptorului Louis Royer, poate fi admirată în parc. În acest parc își dau întâlnire localnicii și turiștii, care vin să se relaxeze pe iarbă sau să se plimbe cu bicicleta.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Bloemenmarkt. Se află pe malul canalului Singel și este singura piață plutitoare de flori din lume. În fiecare zi, aici puteți găsi standuri generoase cu tot felul de flori și bulbi sau semințe. La aceste florării se pot cumpăra și diverse suveniruri. Chiar dacă mulți olandezi cumpără flori de aici, piața este în general dedicată turiștilor.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Casa Annei Frank. Este un alt loc deosebit al Amsterdamului, foarte căutat de turiști. Casa se află pe malul canalului Prinsengracht. Clădirea în care s-au ascuns Anne Frank, familia ei și alți evrei, este un considerată și un memorial al Holocaustului. Casa în care Anne Frank a scris un jurnal cu toate zilele în care era vânată de naziști a fost propusă pentru demolare în 1955, însă cinci ani mai târziu, la presiunea locuitorilor Amsterdamului, a devenit muzeu. Aici, vizitatorii pot vedea camerele în care locuit Anne Frank și câteva obiecte din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Muzeul Van Gogh. Se află în Piața Muzeelor și aici puteți admira cea mai mare colecție de tablouri și scrisori care îi aparțin lui Van Gogh. Clădirea muzeului are patru etaje și a fost proiectată de Gerrit Rietveld. Operele sunt expuse în ordine cronologică și este o adevărată călătorie în viața artistică a lui Van Gogh. La al treilea etaj sunt istorisiri din viața pictorului și despre eforturile depuse de statul olandez pentru a recupera operele. La etajul 4 sunt expuse picturi ale unor contemporani cu pictorul, precum Gaugin, Millet sau Daubigny.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Rijksmuseum. Se află tot în Piața Muzeeulor și aici puteți admira obiecte de artă și istorie ale Olandei. Sunt peste un milion de artefacte începând cu secolul al XIII-lea. Muzeul a fost construit în 1876, iar planul de arhitectură îi aparține lui Pierre Cuypers. Printre altele, aici puteți admira tablouri de Rembrandt, Frans Hals sau Johannes Vemeer.

Ce să vizitezi în Amsterdam. Canalele din Amsterdam. Trebuie neapărat să faceți o plimbare pe aceste canale. Au fost construite în secolul al XVII-lea pentru a reduce pagubele pe care le făcea râul Amstel în oraș. De asemenea, prin această inginerie, mai multe suprafețe de teren au fost scoase de sub ape și s-a putut construi, iar Amsterdam s-a extins. Sunt peste 2.000 de ambarcațiuni care circulă pe aceste canale peste care se află în jur de 1000 de poduri.

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul