Cele mai frumoase sate din Maramureș

0
468
Cele mai frumoase sate din Maramureș
Cele mai frumoase sate din Maramureș FOTO: Captură Youtube

Zona Maramureșului este recunoscută pentru faptul că aici oamenii încă mai păstrează tradițiile. La sărbători se îmbracă în port popular, organizează petreceri tradiționale și gătesc la fel ca străbunicii lor. Tot aici te poți bucura și de niște priveliște senzaționale. În acest articol încercăm să vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase sate din Maramureș.

Însă, topul rămâne deschis și vă invităm ca la rubrica de comentarii să ne propuneți alte așezări care trebuie neapărat vizitate și incluse în lista cu cele mai frumoase sate din Maramureș.

Săpânța. Cu siguranță primul gând te duce la Cimitirul Vesel. Este o adevărată operă de artă închinată lacrimilor și zâmbetelor. Însă, pe lângă acest minunat obiectiv turistic nu trebuie ignorat și satul în sine. Are multe case tradiționale, foarte bine îngrijite.

Puteți petrece aici o vacanță sau măcar câteva zile pentru că puteți ajunge în Rezervația Naturală „Mlaștina Poiana Brazilor” sau la Mănăstirea Peri, care are o înălțime de 78 de metri. Este cea mai înaltă biserică din lemn din lume. Tot aici trebuie să vedeți neapărat Vâltorile din Săpânța, locul în care săpânțenii își spală rufele printr-o metodă inedită.

Breb. Pe lista cu cele mai frumoase sate din Maramureș trebuie să fie și această superbă așezare, care l-a impresionat și pe Prințul Charles al Marii Britanii, care și-a cumpărat aici o casă.

Aici încă se mai păstrează tradițiile, iar sărbătorile de aici sunt aici fermecătoare. Sătenii se îmbracă în straie populare și încă mai găsești meșteri în lemn sau femei care torc lână sau țes. În apropiere sunt Lacul Morarenilor sau Ocna Șugatag.

Cele mai frumoase sate din Maramureș. Locul din care pleacă Mocănița

Vișeul de Sus. Este unul dintre punctele de plecare ale celebrei Mocănițe. Aici te vei putea bucura, pe lângă o plimbare prin munți, printre brazi, și de bucate tradiționale delicioase pe care le fac cei din Vișeul de Sus. Puteți vizita biserici de lemn și mănăstire deosebite în apropiere.

Bârsana. Este o altă localitate frumoasă care trebuie inclusă în topul cu cele mai frumoase sate din Maramureș. Întreaga comunitate se învârte în jurul mănăstirii Bârsana, unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Sătenii de aici sunt mari specialiști în modelarea lemnului și în alte îndeletniciri străvechi. Tot aici se mănâncă bine și se admiră peisajele naturale parcă desprinse din povești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here