Brasovul adauga pe harta obiectivelor turistice, Cetatea Feldioara. Asa ca aveti un motiv in plus ca sa ajungeti in aceasta parte a tarii. Cea mai veche fortificatie din judet a fost refacuta de la zero, investitiile ridicandu-se la peste 12 milioane de lei. Dupa cercetari laborioase ale arheologilor, Cetatea Teutonilor a putut fi reconstruita, pastrand cel mai bine conservate elemente ale constructiei initiale.
Cetatea Teutonilor de la Feldioara va putea fi vizitata, in premiera, incepand cu 1 iulie, anul acesta. Turistii care vin la Feldioara, vor gasi o fortificatie de secol al XVII cu turnuri si ziduri de incinta refacute in totalitate. Doar turnul din nord-vest fiind cel original.
Specialistii au incercat sa salveze cat au putut din ruinele cetatii, astfel ca, au pastrat tot ce ramasese in picioare din fortificatiile teutone. Ruinele unei capele, ale unei manastiri cisterciene, fantana din curtea interioara, toate pastreaza elemente din perioada medievala. Lucrarile de consolidare au fost si ele necesare, cele de subzidire si de conservare a zidurilor initiale, construite de cavalerii teutoni in secolul al XIII-lea. S-au ales ca materiale: piatra, lemnul, caramida si tiglele ceramice.
Si pentru ca oaspetii sa aiba o experienta si mai placuta, in cetate s-a creat si o zona de unde poate fi admirata Tara Barsei.
Földvár sau ,,cetatea de pamant” a fost ridicata intre anii 1211-1225 si strajuieste tinutul de pe stanca inalte de 150 de metri. Teutonii au ajuns in aceste tinuturi din porunca regelui Ungariei de la acea vreme, Andrei al II-lea, pentru a opri invaziile cumane. Impozanta fortificatie a trecut prin mai multe transformari. In anul 1430 a fost distrusa de otomani, campania lui Vlad Tepes o distruge in 1457 si apoi, in perioada comunismului, devine o ruina. Turnul din Nord-Vest este cel mai bine pastrat, aici amenajandu-se muzeul cetatii.
In urma lucrarilor de refacere al cetatii, specialistii au fost placut surprinsi sa afle ca acest deal al cetatii a fost locuit cu mii de ani in urma. Situl arheologic dezvaluind artefacte din perioada neolitica, geto-dacica si medievala, pe care le veti putea admira in turnurile cetatii.
Cetatea Teutonilor din Feldioara este un loc istoric ce va reusi sa va starneasca interesul inca de la prima vedere. Locurile unice din tara noastra merita atentia noastra, fie doar si pentru un ceas!
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…