City break Barcelona. Cât costă o vacanță în orașul lui Gaudi

0
1002
City break Barcelona FOTO: Bert Kaufmann/Flickr
City break Barcelona FOTO: Bert Kaufmann/Flickr

Barcelona este unul dintre cele mai căutate orașe europene de către turiști. În acest articol vă prezentăm câteva locuri și clădiri superbe pe care nu trebuie să le ratați dacă alegeți un city break Barcelona. În această perioadă există chiar și oferte atractive de la Vola.ro, în care sunt cuprinse reduceri de până la 50%. Mai multe detalii găsiți – AICI.

În primul rând trebuie să știți că o variantă foarte bună, pentru a nu rata cele mai importante obiective turistice într-un city break Barcelona, este să alegeți autobuzele cu etaj.

Acestea circulă pe două trasee turistice. Cel de pe ruta de est include Placa Catalunya, Catedrala Barri Gotic, Barceloneta, Port Olmpic, Sagrada Familia, Parc Guell, Tibidabo, La Pedrera, Casa Batllo.

Autobuzul de pe ruta de Vest include World Trade Center, Jardins de Miramar, Poble Espanyol, stadionul Camp Nou pe care joacă echipa de fotbal FC Barcelona și Montjuic. Biletul pentru acest autobuz costă 27 de euro și este valabil timp de 24 de ore.

Se spune despre Barcelona că este un adevărat muzeu în aer liber. Este faimos datorită clădirilor impresionante ale arhitectului Gaudi, pentru atmosfera cosmopolită, plaje și viața de noapte.

Evident, prima dată, dacă alegi un city break Barcelona, trebuie să ajungi la simbolul orașului – Sagrada Familia. Construcția, la care încă se mai lucrează, a început în 1882. Capodopera lui Gaudi este aflată în Patrimoniul UNESCO.
Sagrada Família
Sagrada Família
Barcelona - Sagrada Familia

Apoi trebuie să ajungeți și pe „bulevardul care nu doarme niciodată”, la Rambla. Această arteră pietonală străbate orașul vechi și aici puteți găsi artiști stradali și numeroase baruri și terase.
La Rambla Barcelona

O altă capodoperă a lui Antonio Gaudi, pe care nu trebuie să o ratați într-un city break Barcelona, este Parcul Guell. Este ca o grădină desprinsă dintr-un basm. Parcul este situat în partea superioară a colinei El Carmel și a fost construit între 1900 și 1914. Din 1984 a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO.
Parc Guell, Barcelona
BARCELONA GUELL

Un alt loc deosebit este Casa Mila, o altă bijuterie arhitectonică a lui Gaudi. Arată ca un perete stâncos curbat. Ies în evidență superbele balcoane din fier forjat. Pe acoperiș este un parc spectaculos.
Casa Milà - Barcelona

Într-un city break Barcelona trebuie să vizitați și Muzeul Național de Artă. Puteți descoperi aici moștenirea romanică și gotică. Un punct de atracție îl reprezintă superbele fresce medievale aduse din bisericile din jurul Cataloniei în anii `20.

De asemenea, trebuie să faceți o vizită și la muzeul Picasso, situat într-un palat medieval. Puteți admira aici o vastă colecție ce prezintă drumul lui Picasso spre celebritate. Sunt cuprinse lucrări ale sale de la început, inclusiv câteva portrete pictate la doar 13 ani.

Fotografia principală a articolului: Bert Kaufmann/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here