City break Larnaca. Cât costă o vacanță în orașul cu istorie, plaje cu nisip fin și ape cristaline

0
744
FOTO: Sergey Galyonkin/Flickr
FOTO: Sergey Galyonkin/Flickr

Este una dintre cele mai căutate destinații turistice de vară. Aici te poți bucura de plaje cu nisip fin și ape cristaline. În același timp, puteți vizita și un oraș încărcat de istorie, dar și cu multă energie și o viață de noapte plină. Toate acestea le găsești într-un city break Larnaca.

De altfel, în această perioadă, Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, are câteva reduceri de până la 35% la city break Larnaca. Întreaga ofertă o puteți studia – AICI.

Ce trebuie să nu ratați într-o vacanță în Larnaca? După o plimbare pe plajă, într-un city break Larnaca trebuie să vizitați orașul antic Kition, care se află la doar 1 kilometru de oraș. Aici puteți vizita temple care datează din secolul al XII-lea, iar cel mai impresionant este cel fenician al zeiței fertilității, Astarte.

De asemenea, într-un city break Larnaca trebuie să ajungeți și la Biserica Lazăr, cel mai important monument bizantin din Cipru. Este situată chiar în centrul orașului și este o biserică dedicată sfântului care ocrotește Larnaca. În fiecare an, cu opt zile înainte de Paști, icoana Sf Lazăr este scoasă într-o procesiune pe străzile orașului.

Dacă sunteți pasionați de istorie, trebuie să ajungeți la Muzeul de Arheologie, unde puteți găsi numeroase colecții de piese care datează din perioada neolitică până în cea a stăpânirii romane.

Moscheea Hala Sultan Tekesi, care se află la 3 kilometri de Larnaca, este de asemenea o atracție turistică. Este situată la marginea Lacului Sărat, un loc în care există mulți palmieri. Moscheea a fost construită în 1816, deasupra mormântului lui Umm Haram, despre care se spune că ar fi fost înrudit cu profetul Mohamed.

City break Larnaca. Lacul Sărat oferă o priveliște unică

Ar fi ideal să rămâneți aici până spre seară. Se spune că ai parte în zona Lacului sărat de un apus ireal. Aici sunt și peste 80 de specii de păsări migratoare. Iarna vin aici în jur de 10.000 de păsări flamingo. Lacul seacă vara și rămâne în urmă o crustă de aproximativ 10 centimetri care creează un tablou deosebit.

Fortul din Larnaca este un alt loc deosebit. A fost construit la sfârșitul anilor 1300 și apoi reconstruit de turci în 1625. În vremea dominației britanice, aici a fost închisoare. Acum, în timpul verii este folosit și ca teatru în aer liber.

Mai poți vizita și alte locuri din apropiere de Larnaca. De exemplu, la aproximativ 11 kilometri se află biserica Angeloktisti, care datează din secolul al XI-lea. Aici sunt câteva mozaicuri bizantine spectaculoase, foarte bine conservate.

De asemenea, la aproximativ 40 de kilometri spre vest de Larnaca se află, pe vârful unei stânci, Mănăstirea Straouni. Se presupune că acest lăcaș de cult a fost fondat de Sfânta Elena, mama lui Constantin cel Mare. Însă, foarte important de știut este că poate fi vizitată doar de bărbați.

FOTOGRAFIA PRINCIPALĂ: Sergey Galyonkin/Flickr
316Zypern Larnaca
Saint Larazus Church in Larnaca
Paphos_March_2013 787
Sentido Sandy Beach Hotel - Pt. 2 - Larnaca, Cyprus
Finikodes beach in Larnaca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here