Descopera Romania II – obiective turistice mai putin cunoscute

Romania este o tara ce merita descoperita si explorata. Multe locuri din tara noastra sunt deja foarte cunoscute, in principal pentru ca sunt mai bine promovate, insa exista multe alte locuri ce raman necunoscute in intreaga tara. Despre aceste locuri vrem sa vorbim astazi; asadar cei care doresc sa descopere nu-asa-bine-cunoscutele locuri din Romania, se pot inspira din lista de mai jos.

Inceputul articoluluiDescopera Romania – obiective turistice mai putin cunoscute

1. Trenul cu aburi din Viseul de Sus, defileul Vaserului (Mocanita), judetul Maramures
Cheile Vaserului  sunt situate in partea de est a Muntilor Maramuresului. Aici turistii pot calatori prin tot defileu, folosind unul din putinele trenuri cu aburi din Romania, „Mocanita de la Viseul de Sus”, care pleaca in fiecare zi din satul Viseul de Sus, ajungand la Novat, Faina si chiar Macarlau. Distanta dintre Viseul de Sus si Bucuresti este de 523 km.

2. Lacul Rosu, judetul Harghita
Lacul Rosu este un lac natural, care a fost creat atunci cand o jumatate de munte s-a prabusit. Acesta este situat in Muntii Hasmasul Mare, in apropierea orasului Gheorgheni, judetul Harghita, la 323 km de Bucuresti. Lacul Rosu este cel mai mare lac natural montan din Romania. Numele sau a venit de la raul rosu, care traverseaza straturi de culoare rosie, cu oxizi si hidroxizi de fier. Lacul apare intunecat si amenintator. Copacii care au fost inghititi de apa, si care apar acum pe suprafata acestuia dau impresia de straniu si misterios.

3. Cetatea Neamtului, judetul Neamt
S-ar putea sa fi auzit de Cetatii Neamtului o data sau de doua ori inainte de, intrucat au fost recent renovate si au avut parte de mai multa promovare in ultima vreme.
Este o cetate medievala situata in Moldova, in apropierea orasului Targu Neamt, la aproximativ 46 km de orasul Piatra Neamt, si 398 km de Bucuresti. Situata in apropiere de punctul cel mai inalt al varfului Culmea Plesului, orasul este parte a monumentelor medievale cu o valoare exceptionala in Romania.

4. Cetatea Fagarasului, judetul Brasov
Cetatea Fagarasului este cel mai impunator monument din regiune, (orasul Fagaras, judetul Brasov) aflat, la aproximativ 235 km de Bucuresti. Aceasta este una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati din intreaga tara si chiar din Europa. Cetatea Fagarasului a aparut pentru prima data in documente oficiale in 1455, dar constructia ei a inceput inca din secolul al XIV-lea.

5. Pietrele vii, Costesti, judetul Valcea
In apropierea drumului care leaga Targu Jiu de Ramnicu Valcea, in satul Costesti, natura a creat unele dintre mai uimitoare sculpturi in piatra numite „pietre vii”. Cu forme bizare, milimetrice sau de dimensiunile unui om, pietrele continua sa apara in timp ce oameni exploateaza nisipul. Aceste lucrari ale naturii sunt  pietre cu origini supranaturale, dupa cum spun localnicii. „Pietrele vii” sunt, de asemenea, numite „pietrele care cresc”. Acest pietre ciudate pot fi gasite la aproximativ 130 km de Bucuresti

6. Bisericile rupestre din Buzau  – Chilia lui Dionisie Torcatorul, Muntii Buzaului, judetul Buzau
Satul Nucu din judetul Buzau este un loc vechi, plin de mister. Cine indrazneste sa mearga pe drumurile de munte are posibilitatea de a intalni cea mai important a si complexa pestera din Muntii Buzaului.
Pesteri, chilii si biserici sapate in piatra in primele secole ale crestinismului, au fost folosite ca locuri de refugiu si de cult. Una din celule a apartinut calugarului Dionisie, care, spune legenda, si-a facut drumul spre celula lui cat mai complicat posibil, pentru ca ii placea sa fie singur.

7. Manastirea Cetatuia Negru Voda, judetul Arges
Manastirea Cetatuia Negru Voda, este situata la 880 de metri altitudine, intre Valea Chiliilor, Valea Coman  si apa Dambovitei, la 25 km sud de orasul Campulung. Manastirea se afla intr-o pestera naturala, unde poate fi gasita o fantana mica si frumoasa. Ca sa ajungi acolo din Bucuresti, trebuie sa conduci 153 km.

8. Pasul Tihuta
Pasul Tihuta, situat 473 km de Bucuresti, are un grad ridicat de dificultate in ceea ce priveste trecerea acestuia, intrucat este traversat de unul dintre cele mai dificile drumuri situate in muntii din Europa. Accesul la Tihuta  se face prin intermediul drumului E576 (DN17), drum care leaga orasele Suceava si Bistrita. Peisajul din zona arata ca neatins de om, ceea ce il face un loc ideal pentru relaxare.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole