Destinatie de Craciun Maramures – frumusetile locului

0
1842
maramures

Daca nu ti-ai facut planuri pentru sarbatorile de iarna, nu este nicio problema, in Maramures putem spune ca se regasesc locuri ideale de vizitat. Noi iti oferim idei pentru vacanta de iarna. in aceasta perioada, oamenii se ingrijesc de doua aspecte: unde sa petreaca Craciunul si Revelionul.
Destinatiile exotice din strainatate au devenit o moda in ultimii ani, insa tara noastra nu se da batuta cu una cu doua. Astfel, agentiile de turism din Romania au pregatit si in acest an oferte care mai de care mai avantajoase si mai atractive.

In primul rand, ofertele de Craciun in Maramures par sa fie cele mai accesate de catre turisti. Vorbim aici de destinatiile din zonele care si-au pastrat integritatea traditiilor si obiceiurilor de sarbatori.

Maramures – un loc ideal de petrecut Craciunul.

Maramures reprezinta o atractie turistica nu doar in perioada sarbatorilor de iarna. Anual, mii de turisti vin sa vada minunile naturii din zona. Totusi, Craciunul petrecut in zona de nord a Romaniei nu se poate compara cu nimic altceva, prin prisma obiceiurilor de sarbatori. De exemplu, in Sighetul Marmatiei exista obiceiul ca la sfarsitul lunii decembrie sa se organizeze un Festival al datinilor si Obiceiurilor de iarna.
De asemenea, nicaieri in tara nu se pot auzi colinde mai frumoase decat cele cantate de feciorii din satele din zona, Maramuresului sau un Viflaim pus in scena chiar in fata bisericilor.

Marumures ofera de sarbatori nu doar magia si frumusetea obiceiurilor traditionale. Turistii au ocazia de a vizita foarte multe obiective de o frumusete izbitoare. O plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului sau una cu sania trasa de cai pentru o vizita la bisericile din lemn din Marumures nu se pot compara cu nimic.
Cele mai importante biserici din zona, care sunt incluse si in patrimoniul UNESCO, sunt: Manastirea Barsana, Manastirile Rohia si Peri de la Sapanta. De asemenea, cimitirul vesel reprezinta inca un motiv pentru a alege ca destinatie de Craciun zona Maramuresului.

Cazarea nu reprezinta o problema. Pensiunile din Maramures sunt primitoare si ofera servicii de calitate, gasiti cu usurinta pensiuni care sa va ofere confortul dorit. Toate acestea sunt primitoare si sunt amplasate in zone desprinse parca din basme: Poienile Izei, Sapanta si tara Lapusului. Preturile sunt acceptabile. Astfel, pentru un sejur de patru nopti la una dintre cele mai bune pensiuni din Poienile Izei o persoana va plati 140 de lei pe noapte. Cazarea este cu demipensiune plus masa festiva de Craciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here