Ghidul celor mai ieftine excursii pe care le puteti face in Romania – partea I

0
5511
excursii ieftine

Romania este o tara cu multe si diverse destinatii de calatorie, iar o singura vacanta nu este suficienta pentru toate locurile minunate pe care le putem vedea in tara noastra.
Pentru ca toti suntem in cautare de excursii ieftine, destinatii de vacanta in care sa ne relaxam si sa vedem locuri frumoase, va propunem un top al celor mai faine idei de excursii ieftine in Romania, pe care le puteti face, incepand chiar din acest weekend.
Lista de excursii ieftine in care puteti merge vara aceasta, scoate in evidenta unele dintre cele mai frumoase atractii din toata Romania, locuri in care probabil, nu ati poposit niciodata….dar, sa nu ne mai lungim, si sa vedem despre ce este vorba:

Lista de excursii ieftine in care puteti merge vara aceasta

1. Parcul National Calimani, Mures (45%), Suceava (35%), Harghita (15%) si Bistrita (5%)
Una dintre cele mai salbatice zone montane din Carpatii Orientali, Parcul National Calimani, situat in pitoreasca Bucovina, este locul ideal pentru excursii si drumetii. Fiind cunoscut pentru una din cele mai mari zone vulcanice inactive din Europa, o caldera de aproximativ 10 km intindere si 800 de metri adancime si pentru formatiunile geologice 12 Apostoli, acest parc national este usor accesibil dinVatra Dornei sau Toplita.

Altitudinea maxima este de 2.100 de metri, iar excursionistii pot alege din mai multe trasee care pornesc de la Gura Haitii, Neagra Sarului, Toplita sau Borsec. Centru de echitatie este o alta optiune de a explora acesti munti, folosind serviciile oferite de administratia parcului national.
Se poate ajunge cu masina, de pe DN17 si E58 din Cluj-Napoca; E58 de la Iasi; DN17 din Suceava, sau cu trenul: gara Vatra Dornei.

2. Alma Vii, Sibiu
Un top al celor mai bune idei de excursii ieftine in Romania nu ar fi complet, fara un sat saxon si biserica sa fortificata. Exemple spectaculoase ale patrimoniului saxon si ale monumentelor istorice importante, puteti vedea daca va indreptati spre zona Transilvania.
Unul dintre primele edificii de acest tip din regiune, este biserica fortificata din Alma Vii, un mic sat situat intr-un peisaj idilic de dealuri impadurite, capite, carute cu cai, case colorate si livezi. Satul in sine este o destinatie de calatorie minunata ce nu ar trebui ratata.
Puteti face mai multe excursii de o zi, inclusiv trasee de ciclism care leaga satele sasesti si va puteti caza peste noapte in casele traditionale administrate de Fundatia Mihai Eminescu Trust.
Se poate ajunge cu masina, de pe DN14 de la Sibiu si Sighisoara, sau cu trenul, gara Medias sau gara Sighisoara, apoi cu autobuzul spre Alma Vii.

3.Cetatea Alba Iulia, Alba
Alba Iulia este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Romania daca doriti sa vedeti cum a evoluat istoria incepand cu acum 2000 de ani. Cetatea restaurata are diferite mici trasee care combina principalele puncte de interes: cele mai impresionante porti, ruinele din epoca romana si monumente majore precum Catedrala Reintregirii si Catedrala Catolica. Puteti petrece o zi intreaga doar vizitand cetatea, sau puteti face excursii de o zi in Muntii Apuseni si Muntii Sureanu. Puteti opta, de asemenea, pentru ciclism in parcul dendrologic sau face drumetii in Piatra Craivii.
Se poate ajunge cu masina, de pe E81 de la Sibiu si Cluj-Napoca; DN1 si E81 din Brasov, sau cu trenul: gara Alba Iulia.

4. Catedrala Romano-Catolica din Orsova

Daca ajungeti in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita sau la Portile de Fier, asigurati-va ca opriti la Orsova, un oras mic de pe malul Dunarii, unde veti gasi cea mai originala Biserica Catolica din Romania. O capodopera a secolului XX si un monument unic in Europa, acest spatiu religios neconventional este singura Biserica Catolica construita in timpul regimului comunist. Pe langa arhitectura indrazneata, edificiul este  faimos pentru picturile sale interioare, care ilustreaza dintr-o perspectiva de arta contemporana, tema biblica „Calea Crucii”. Personaje biblice importante, precum Isus, sunt pictate alaturi de liderul sovietic Lenin, gimnasta romana Nadia Comaneci sau membru Beatles, legendarul John Lennon.

5. Parcul National Cozia, Valcea

O alta destinatie turistica din topul locurilor pe care trebuie sa le vizitati in Romania in acest an este Parcul National Cozia. Usor accesibil din Bucuresti si la doar 80 km de Sibiu, acest parc national are altitudini modeste, dar compenseaza cu unele dintre cele mai panoramice privelisti din Carpati. Mai mult decat atat, aici veti gasi ruine antice din vremea cuceririi romane, precum si manastiri vechi de secole. 9 trasee montane traverseaza parcul national. Unele sunt scurte si usoare, iar altele sunt intense si necesita o pregatire fizica buna.
Se poate ajunge cu masina, de pe DN7 din Sibiu; E81 de la Bucurest, sau cu trenul: gara Calimanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here