Excursii în Delta Dunării. Trasee în inima naturii sălbatice

Optează pentru excursii în Delta Dunării, de o zi, și vei descoperi la tot pasul frumusețea sălbatică a acestui loc care rămâne o perlă a turismului din România. Florile de nuferi, pelicanii, lebedele, cormoranii și alte specii de păsări întregesc aici peisajele deosebite și fac ca, indiferent de destinație, turiștii să rămână fermecați de frumusețea naturii sălbatice.

Datorită cadrului său natural exotic, Delta Dunării, cu peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri, oferă o experiență unică tuturor turiștilor care doresc să se bucure atât de natură, cât și de ospitalitatea localnicilor.

Rezervația Biosferei Delta Dunării este cea mai bine conservată de pe continent. Aici vei găsi peste 1.200 de specii de arbori și plante, peste 300 de specii de păsări și 100 de specii de pești, bogății pentru care Delta Dunarii este înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO.

Câteva motive pentru excursii în Delta Dunării

Excursii-în-Delta-Dunării-sat-Mila23
Foto: Delta Dunării/www.inter-tour.ro

De ce o excursie în Delta Dunării? În primul rând, datorită climei temperate, cu influențe din zona Marii Negre, în Delta Dunării nu apare canicula pe timp de vară. Totodată, aici este zona cu cele mai puține precipitații înregistrate în România.

Excursia trebuie completată cu o plimbare cu barca la apus, când apele se înroșesc, iar lumina se strecoară cu blândețe printre stufăriș și sălciile de pe malul apei. Nu în ultimul rând, nu trebuie ocolită nici gastronomia locală, renumită pentru preparatele din pește sălbatic, pregătit după rețele tradiționale.

Așadar, vă invităm să alegeți câteva dintre numeroasele variante de excursii în Delta Dunării, cu plecare din Tulcea, în urma cărora veți dobândi amintiri prețioase din inima naturii, unde oamenii trăiesc în armonie cu mediul înconjurător și păstrează tradițiile de sute de ani a ocupațiilor specifice zonei.

Excursii în Delta Dunării, de 6 ore, cu ambarcațiune

Excursii-în-Delta-Dunării

Foto: Sat Mila23/ www.delta.ro

Cu plecare din portul Tulcea, puteți începe incursiunea în Delta Dunării cu un traseu de câteva ore, suficiente pentru a descoperi peisajele de poveste ce adăpostesc diferite specii de păsări, printre care cormorani, stârci cenușii sau galbeni, ori egrete. Puteți ruga organizatorii să oprească șalupa pentru câteva momente în care să admirați natura în voie și să fotografiați lacurile Băclănești și Fortuna. Acestea fac parte din complexul lacustru Șontea-Fortuna, unde trăiesc grupuri de pelicani, lebede, lișițe sau corcodei.

Continuați traseul cu salba de lacuri dintre Crișan și Mila 23, într-o atmosferă de natură sălbatică, plină de peisaje copleșitor de frumoase. Odată ajunși la satul pescăresc Mila 23, opriți pentru a afla mai multe despre acest tradițional sat de ruși-lipoveni, situat pe Brațul Sulina, către care singura cale de acces este pe apă. Pentru prânz, poposiți la Crișan, unde vă puteți bucura de „rețete din alt veac”, la Delta Resort, dar și de o baie în piscina încălzită.

Traseu până la pădurea Letea, raiul cailor sălbatici

Pădurea-Letea

Foto: Pădurea Letea/ www.discoverdobrogea.ro  

Dacă doriți să descoperiți Delta Dunării mai în profunzime, puteți opta pentru o excursie care să includă segmentul de Deltă cuprinsă între brațul Sulina și Brațul Chilia, cu oprire în satul Letea și pădurea Letea. Tot cu plecare din portul Tulcea, puteți închiria o ambarcațiune care să vă poarte pe traseul canalul 36 – canalul Șireasa – gârla Șontea – lacul Nebunu – lacul Băclănești – lacul Fortuna – canalul Șontea Lată – canalul Olguța – Mila 23 – canalul Eracle – lacul Rădăcinos – lacul Trei Iezere – lacul Amiaza – canal Bogdaproste – lacul Bogadaproste – canalul cu cioate – canalul cu nuferi Magearu – Pădurea Letea și retur pe Brațul Sulina, la Tulcea.

Organizatorii pot face oprire pentru o partidă de pescuit, urmată de vizitarea satului Letea, un sat de pescari înconjurat de lanuri de porumb și culturi de viță-de-vie. Localitatea are renumele de a fi cel mai bine conservat sat din Deltă, unde casele tradiționale sunt în continuare din lemn, chirpici și stup, vopsite în culori tradiționale de verde, albastru și alb. La pădurea Letea se ajunge traversând satul pitoresc cu același nume, pădure care în sine este un obiectiv turistic pe care îl puteți vizita printr-o plimbare cu căruța. Aici veți descoperi un peisaj natural de vis, cu stejari seculari, liane și dune de nisip, precum și caii sălbatici care trăiesc aici în libertate.

Turul Deltei, cu vizită la Sulina, într-o excursie de o zi

Excursii-în-Delta-Dunării-Sulina

Foto: Sulina/ www.traveleurope.ro

Dacă doriți să alocați o zi întreagă descoperirii frumuseților pe care le oferă Delta Dunării, excursia de vizitare a zonei de Deltă cuprinsă între Brațul Chilia și Brațul Sulina este alegerea cea mai bună. Având ca punct de plecare tot portul Tulcea, această excursie vă va duce până la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, unde organizatorii pot opri pentru o baie în valurile mării sau pentru căutarea delfinilor.

Nu trebuie să ratați plaja din Sulina, situată la aproape 3 kilometri de orașul Sulina, renumită pentru nisipul său fin și apa limpede, fără alge. Odată ajunși în oraș, vizitați Catedrala Deltei, Biserica Sfântului Nicolae, o copie fidelă a Bisericii Catolice de la Izvoarele Dunarii, Palatul Comisiei Europene a Dunarii, precum și Vechiul Far din Sulina.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole