Gradina Botanica din Bucuresti – in pas cu noile tehnologii – acces la internet si incarcarea telefoanelor

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

A fost amenajat primul spatiu verde –tehnologizat din Romania – Gradina Botanica din Bucuresti, unul dintre cele mai relaxante locuri, dispune de Wi Fi gratuit si banci solare. Proiectul a fost realizat prin colaborarea Fundatiei Telekom Romania cu Asociatia Team Work.

„Din 15 iunie bucurestenii au la dispozitie un nou spatiu pentru momentele de relaxare: Aleea Magnoliilor, o zona in Gradina Botanica Bucuresti unde natura si tehnologia se intalnesc. Spatiul pune la dispozitia vizitatorilor nu doar exponate botanice, ci si doua banci cu panouri solare ce permit incarcarea telefoanelor prin porturi USB si contact, precum si acces gratuit la internet prin wifi, fiind primele de acest fel instalate intr-un spatiu verde in Romania”, informeaza un comunicat al celro doua fundatii remis AGERPRES.

Gradina Botanica din Bucuresti, primul spatiu verde din Romania unde ramai conectat

Proiectul vizeaza Sectorul Taxonomic al Gradinii Botanice ”Dimitrie Brândza”a Universitatii din Bucuresti si a fost inceput in urma cu 4 ani.

Din 2015 pana in 2019, peste 1800 de voluntari au participat la amenajarea acestui spatiu pentru a oferi vizitatorilor o noua experienta. Aleile Gradinii au fost imbogatite cu noi precum magnolia, ranunculus sau rosacea. Important de mentionat, Aleea Magnoliilor este prima alee amenajata din Sectorul Taxonomic. Cei care vor ajunge in acest loc plin de verdeata vor putea admira cele 11 magnolii ( perioada inflorire aprilie-septembrie) care la maturitate vor ajunge pana la 7 metri inaltime. De asemenea, au fost montate doua noi panouri informative, 25 de banci si 10 cosuri de gunoi, se arata in comunicat.

Noutatea insa consta in cele doua banci solare, montate in rondul Sectorului Taxonomic, care va permite vizitatorilor sa  isi incarce telefoanele mobile, asta datorita porturilor USB, dar si prin contact direct. De asemenea, cei care isis doresc sa posteze pe retelele de socializare fotografiile facute in Gradina Botanica sau pur si simplu vor sa fie online o pot face accesand reteaua WifiBotanicabyTelekom.

Nu va temeti ca zilele cu nori nu va vor permite sa incarcati telefoanele, bancile stocheaza energia din zilele cu soare.

Fundatia Telekom Romania este o organizatie non-profit care sustine mai multe categorii de persoane aflate in situatii special. Asociaţia Team Work este, de asemenea, o organizatie non guvernamentala, non-profit cu 14 ani de activitate.

- Publicitate -

Detalii legate de programul de vizitare si tarife puteti gasi pe site-ul https://gradina-botanica.unibuc.ro/contact/.

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul