Tara noastra se poate mandri, printre altele, cu unele dintre cele mai frumoase gradini botanice. Fie ca va doriti sa vedeti sutele de specii rare de plante si flori prezente in multe gradini botanice in Romania, fie ca doriti sa va relaxati la o plimbare, va invitam sa descoperiti cele mai frumoase gradini botanice in Romania si sa va alegeti preferata.
Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”, a fost numita astfel dupa fondatorul sau. Situata in capitala tarii, in cartierul Cotroceni, aceasta superba gradina are o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) si gazduieste peste 10.000 de specii de plante.
Aici, pot fi admirate si diverse sere tropicale, cu peste 5.000 de plante exotice si fluturi.
Fondata de catre Alexandru Borza, in anul 1920, Gradina Botanica din Cluj acopera o suprafata generoasa de 14 hectare, fiind un punct de cercetare stiintifica pentru studentii Universitatii Babes Boyai.
Aici, veti putea admira peste 10000 de plante atat din tara, cat si din strainatate. De asemenea, in interiorul gradinei botanice, exista un Turn de Apa, ce adaposteste un rezervor de 80.000 litri de apa.
Afla in topul celor mai frumoase gradini Botanice in Romania, si fiind cunoscuta si sub numele de Gradina Botanica “Vasile Fati”, gradina este situata in judetul Salaj si a fost infiintata la initiativa profesorului Vasile Fati, in anul 1968.
Suprafata gradinii botanice este acum de 24 de hectare, insa aceasta suprafata a fost ocupata in timp. Initial gradina a fost infiintata pe o suprafata mult mai mica. Gradina botanica ocupa spatiul parcului de agrement al castelului medieval, fosta resedinta a familiei Wesselényi.
Gradina Botanica din Iasi se intinde pe o suprafata de 100 de hectare si este deschisa inca din anul 1856, fiind astfel prima gradina botanica inaugurata in Romania. Gradina se mandreste cu cea mai mare colectie de specii de trandafiri din tara noastra si numeroase specii de crizanteme.
In top gradini botanice din Romania, includem si gradina botanica din Craiova.
Aceasta a fost realizata de arhitectul peisagist francez, Emile Redont, ca parc public, in partea de nord a orasului. Gradina adaposteste aproximativ 3.000 de exemplare de foioase si conifere, iar, in serele de 750 de metri patrati, se pot vedea o colectie de peste 900 de specii exotice, toate cu valoare stiintifica si decorativa.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…