Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita

0
1446
Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita
Dimineata devreme pe lacul Misurina. Sursa foto: dreamstime.com

Italia poate fi o sursa inepuizabila de locuri fantastice pentru vacanta, iar acest lucru ne este evidentiat, inca o data, de Lacul Misurina. Un lac de munte situat la o altitudine de 1754 de metri in regiunea Veneto, intr-un cadru natural care iti taie rasuflarea. Luciul apei se intinde putin peste 2 kilometri si jumatate, iar apa nu depaseste 5 metri, fiind cel mai vast lac natural din zona.

Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita
Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita. Sursa foto: vacanzeincadore.com

Lacul Misurina este destinatia de vacanta perfecta! Atat pentru cei care isi doresc atmosfera relaxanta de la munte, cat si pentru cei care au probleme respiratorii. Datorita aerului foarte curat, langa lac a fost construit un centru pentru tratarea astmului.

Lacul Misurina: ”Perla Dolomitilor” in culoarea smaraldului

Lacul se afla in satul Misurina, ce apartine comunei Auronzo di Cadore. Turistii l-au botezat ”Perla Dolomitilor”, iar acest lucru spune multe despre frumusetea sa.

Sa nu credeti ca o calatoria in acest loc inseamna doar contemplarea naturii. Aici exista numeroase activitati potrivite fiecarui anotimp in parte. Pozitionarea sa, la o altitudine destul de mare, face ca zapada sa acopere crestele montane 6 luni din an. Astfel ca, impatimitii schiurilor se vor bucura si de o partie destul de buna.

Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita
Priveliste asupra lacului si Muntilor Dolomiti. Sursa foto: summitpost.org

Acum, pe timp de vara, Lacul Misurina devine intersectia ambarcatiunilor, fie ca ies la pescuit sau se plimba pe luciul apei, turistii, dar si localnicii se bucura de caldura. Chiar daca apele sunt bogate intr-o multime de specii de peste, autoritatile au limitat aceasta activitate. Si daca apa nu v-a ademenit, urcati potecile prin padurile umbroase, luati ceva de mancare si pe prima pajiste incropiti un picnic.

Imprejurimile lacului au fost transformate in locuri de cazare. Exista peste 10 hoteluri si casute de vacanta care sa satisfaca cerintele celor mai exigenti calatori.

Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita
Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita. Sursa foto: Leechlake.com

Splendoare dintre munti, indiferent de anotimp

Nu conteaza in ce perioada a anului alegeti sa va petreceti concediul. Lacul Misurina bucura calatorul cu verdele sau crud, deopotriva cu albul imaculat care se reflecta in apa. Nu va faceti griji nici in privinta traseelor montane, chiar daca nu sunteti pe poteci mioritice, veti fi directionati de panourile informative catre atractiile locului. Puteti gasi de inchiriat chiar si biciclete, si parcurge pe doua roti imprejurimile sau culmile inalte.

Lacul Misurina. O alta atractie a Italiei ce nu trebuie ocolita
Grand Hotel Misurina: Unul dintre hotelurile in care va puteti caza. Sursa foto: booking.com

Chiar de nu sunteti la Mediterana, preparatele culinare se incadreaza in gastronomia locala, asa ca fiti pregatiti pentru un adevarat festin. Fructe de mare, paste, tiramisu, toate acompaniate de un vin spumant fin sunt reteta pentru o cina perfecta.

Cu alte cuvinte, aventurati-va in calatorii nestiute! Acele locuri ce nu sunt tocmai confortabile ori poate nu ati auzit de ele, nici chiar agentul de turism nu a aflat. Lacul Misurina este un loc de poveste si ar fi pacat ca turistii din intreaga lume sa nu viziteze apele de smarald din inima Dolomitilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here