Lista hotelurilor și pensiunilor cu probleme

0
700
FOTO: Diego/Flickr

Ministerul Turismului a anunțat că lucrează la o listă cu unitățile de cazare care nu sunt clasificate. Aceasta va fi publicată în câteva luni, iar site-urile care au oferte în care sunt incluse aceste pensiuni și hoteluri vor fi închise, potrivit ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre. Ministrul Dobre spune că inspectorii vor verifica inclusiv „tot ce înseamnă comerț electronic, site-uri de specialitate”.

De asemenea, pe site-ul Ministerului Turismului există deja o listă cu agențiile de turism care au licență, cele cărora li s-a retras licența, precum și cu toate unitățile de cazare clasificate.

Pentru acest proiect, Ministerul Turismului va colabora cu inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Ministrul Dobre a mai spus că până în septembrie ar urma să fie finalizată legea privind garantarea pachetelor turistice, întrucât România se află în acest moment în pre-infringement.

Liniile clare ale acestei legi vor fi mai clar trasate după ce vor exista discuții și cu reprezentanții celor două mari patronate din turism, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Anul trecut, Autoritatea Națională pentru Turism a retras licențele a 1.384 de agenții care nu au prezentat o poliță valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice.

În vara anului trecut, comisarii ANPC au verificat mai multe hoteluri din stațiunile de pe litoral, precum și cluburi, terase și restaurante și au publicat o listă cu cele care au fost amendate și ce probleme au descoperit la fiecare în parte.

Cel mai important eveniment care urmează în turismul din România este mini-vacanța de 1 Mai, când, oficial, începe și sezonul pe litoral. Administrația Națională „Apele Române” anunță că până la sfârșitul lunii aprilie, toate lucrările la plajele de pe litoralul românesc vor fi finalizate și vor fi gata să primească turiști.

FOTO: Diego/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here