Producatorul de anvelope Michelin, cunoscut in lume si pentru aprecierile calitative in domeniul hotelier si al restaurantelor, a lansat o noua editie a Ghidului Verde pentru Romania. Fata de cea de-a doua editie, lansata in 2011 in limba romana, noul ghid aduce in atentia calatorilor locuri precum Maramures, Castelul Peles, Delta Dunarii, Sibiu, manastirile pictate din Bucovina, Transfagarasanul, Cascada Bigar, Salina Turda. Acest ghid, ii ajuta pe turistii romani sa calatoreasca in Romania pitoreasca, sa isi pregateasca mai bine vacanta si sa descopere bogatiile tarii.
Romania vazuta prin ochii celor de la Michelin – o tara frumoasa
Autorii prestigioasei colectii de ghiduri Michelin (Ghidul Verde si Ghidul Rosu) au cutreierat tara in lung si-n lat, luni de zile, pentru a afla cele mai frumoase locuri din Romania. Impresionati de locurile noastre natale, expertii Michelin poarta calatorul prin 7 regiuni importante ale tarii. Locuri in care istoria neamului romanesc a primit influentele civilizatiilor otomana, germana sau autro-ungara. Selectia a fost facuta in functie de impresie, renume, accesibilitate si ospitalitatea de care se bucura aceste zone. De altfel, in ghid sunt propuse si trasee in afara cararilor batatorite, dar si informatii practice legate de transport, cazare, evenimente sau masa.
Top zece locuri de neocolit conform Michelin
- Manastirile pictate din Bucovina ***
- Transfagarasanul ***
- Delta Dunării ***
- Biserica Fortificata din Prejmer ***
- Sibiu ***
- Manastirea Hurez ***
- Vaile Maramuresului ***
- Sighisoara **
- Bucuresti **
- Castelul Peles**
Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume obiectiv. Trei stele este cea mai mare distinctie in Ghidul Verde si inseamna merita vizitat, doua stele se traduce prin merita o oprire, iar o stea este echivalentul lui interesant.
In cea de-a doua editie, in topul locurilor ce merita vazute in Romania se mai numara Valea Marei si Valea Maramuresului – 3 stele. Parcul National Retezat a primit si el 2 stele, de asemenea Castrul Porolisum, Ulpia Traiana, Salina Turda si Cascada Bigar sunt la fel notate.
Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 3 sectiuni
In prima parte a ghidului suntem invitati ‘’Sa descoperim Romania’’ prin 7 regiuni incredibile. Apoi, ghidul se continua cu o prezentare a traditiilor locale, mestesugurilor si istoriei tarii noastre. In a treia parte sunt furnizate informatii practice care sa ne ajute in ‘’Organizarea calatoriei’’, de tipul unde putem manca, cu ce ne deplasam sau unde ne cazam.
De asemenea, autorii intampina cititorii cu o selectie a 20 de locuri care iti merg la suflet; 4 itinerarii de 1-3 saptamani; 40 de circuite cu situri clasificate prin stele; 400 de adrese pentru toate bugetele si 26 de harti si planuri Michelin.
Ghidul Verde Michelin pentru Romania cuprinde 508 pagini, 26 de harti, 92 de fotografii, 400 de recomandari pentru hoteluri si restaurante si peste 500 de locuri de vizitat. Ghidul a aparut la editura Meteor Publishing si poate fi achizitionat din librariile fizice, librariile online sau din magazinele care comercializeaza carti.