Obiective turistice in Budapesta. Care sunt locurile cele mai interesante

0
1745
Budapesta. Sursa foto: discovery-romania.ro

Adesea ni se intampla sa punem etichete gresite anumitor orase, fie ca primim recomandari nepotrivite, fie ca citim articole nedocumentate temeinic. Si asa, ajungem sa ocolim acele locuri aproape de casa, care se dovedesc a fi cele mai interesante locuri. Budapesta este una dintre destinatiile de vacanta nu prea apreciate, dar care poate oferi cele mai placute surprize.

Bastionul Pescarilor

Bastionul Pescarilor se afla in zona Buda, pe malul drept al Dunarii. Legenda spune ca numele ii vine de la breasla pescarilor care aparau orasul in aceasta zona. Adevarat sau nu, bastionul, cu numele invaluit in mister, atrage turisti din toate colturile lumii. Constructia este formata din 7 turnuri ce reprezinta cele 7 triburi maghiare. Bastionul poate fi vizitat, zilnic, intre orele 9:00-19:00. Un alt punct de atractie pe care nu trebuie sa il ratati, in aceasta zona, este Muzeul Martipanului. Pentru detalii despre vizitarea bastionului puteti accesa site-ul aici.

Bastionul Pescarilo, Budapesta. Sursa foto: Chmee2Valtameri/wikipedia.org
Bastionul Pescarilo, Budapesta. Sursa foto: Chmee2Valtameri/wikipedia.org

Podul cu lanturi

O alta atractie importanta a Budapestei este Podul cu lanturi. Acest pod leaga cele doua maluri ale Dunarii, Buda de Pesta, partile de vest si de est ale orasului. Odata ajunsi pe pod va veti bucura de o priveliste panoramica asupra Dunarii si Budapestei. Podul Szechenyi, numit asa dupa cel care a finantat constructia, omul de stat Istavan Szechenyi, este o capodopera a ingineriei si simbol al progresului locuitorilor de aici.

Podul cu lanturi, Budapesta. Sursa foto: abouthungary.hu
Podul cu lanturi, Budapesta. Sursa foto: abouthungary.hu

Metroul Milleniumm

Daca vreti sa va intoarceti in timp, nu ratati o plimbare cu celebrul metrou Millenium. Metroul din Budapesta este al doilea din Europa, construit dupa fratele sau, la fel de celebru, metroul londonez. Linia de metrou, inaugurata in anul 1896, duce catre Strada Andrassy.

Metrou Millennium, Budapesta. Sursa foto: infotour.ro
Metrou Millennium, Budapesta. Sursa foto: infotour.ro

Palatul Parlamentului

Este una dintre cele mai vechi cladiri legislative din Europa. Construit in stil gotic, Palatul Parlamentului este o destinatie turistica foarte populara. Apare pe toate ofertele companiilor turistice si este nelipsit din fotografiile turistilor.

Palatul Parlamentului, Budapesta. Sursa foto: wikipedia.org
Palatul Parlamentului, Budapesta. Sursa foto: wikipedia.org

Dealul Gellert

Dealul Gellert, aflat la o inaltime de 140 de metri deasupra Dunarii, ofera o priveliste de ansamblu impresionanta. Punctul principal de atractie de aici este Citadela. Din varful cel mai inalt al dealului puteti admira podurile de peste Dunare, iar pe inserat puteti privi spectacolul de lumini al Budapestei. Fortareata a fost construita de habsburgi, dupa Revolutia Ungara din 1848, cu scopul de a aminti cine detine suprematia in oras.

Citadela din Dealul Gellert. Sursa foto: traveleuropa.ro
Citadela din Dealul Gellert. Sursa foto: traveleuropa.ro

Funicularul din Budapesta

Funicularul din Budapesta dateaza din anul 1868 si este al doilea sistem de transport, dupa cel din Lyon. Statia funicularului, Budavari Siklo, se afla in Piata Adam Clark, langa Podul cu lanturi. O calatorie cu acest mijloc de transport dureaza 3 minute, iar in acest timp puteti admira orasul si fluviul ce serpuieste intre cele doua maluri ale Budapestei. Odata ajunsi sus, dupa mica calatorie, puteti vizita Castelul Buda.

Funicularul Budavari Siklo. Sursa foto: pher.ch
Funicularul Budavari Siklo. Sursa foto: pher.ch
Funicular, Budapesta. Sursa foto: omniplan.hu/ghiduri-turistice.info
Funicular, Budapesta. Sursa foto: omniplan.hu/ghiduri-turistice.info

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial funicularul a fost complet distrus, dar in prezent, dupa renovarile aduse in secolul trecut, funicularul este un simbol al Ungariei.

Insula Margareta

In vacanta din Budapesta, pe lista obiectivelor de vizitat, nu trebuie sa lipseasca Insula Margareta, de pe Dunare. Este locul de agrement cel mai cautat de turisti, atunci cand vin in capitala Ungariei si locul preferat al localnicilor pentru balaceala din timpul sezonului cald. In trecut aici se afla un lacas de cult, unde fiica Regelui Bela IV era calugarita. Insula poarta numele printesei-calugarite si inca se mai vad ruine ale bisericii care a fost aici.

Insula Margareta. Sursa foto: tuktuk.ro
Insula Margareta. Sursa foto: tuktuk.ro

Insula Margareta este cel mai mare parc al Budapestei, cu o lungime de 2,5 kilometri. Verdeata bogata de aici, izvorul termal, Parcul acvatic Palatinus, ruinele, teatrul si cinematograful in aer liber, spunem noi, sunt motive tocmai bune pentru a va rezerva un bilet de avion cu destinatia Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here