Obiective turistice in Munchen. Ai nevoie de o saptamana pentru a-l descoperi cu adevarat

0
2239
Munchen. Sursa foto: flixbus.ro
Munchen. Sursa foto: flixbus.ro

Capitala landului Bavariei din Germania, Munchen este caracterizat de varietate. Este o metropola moderna, dar are si o traditie indelungata, ce atrage foarte multi turisti. Aici are loc, anual, faimosul festival de bere Oktoberfest, dar nu este singurul motiv pentru care aleg oamenii sa isi petreaca vacanta aici. Centrul vechi, muzeele, berea, parcurile amenajate din Munchen, toate intregesc atmosfera bavareza. Numele orasului vine de la cuvantul ,,Monch”care inseamna calugar. Legenda spune ca primii locuitori din Munchen ar fi fost niste calugari.

Am realizat si noi o lista a obiectivelor turistice pe care sa nu le ratati, daca ajungeti in acest oras:

Castelul Linderhof

Castelul Linderhof a fost construit de Ludovic al II-lea al Bavariei, inspirat de castelul Versailles din Franta. Cu toate ca nu este la fel de spectaculos si de mare, castelul bavarez a fost resedinta favorita a ,,Regelui Nebun”, iar in zilele noastre, un obiectiv turistic neaparat de vazut. Numele castelului vine de la teiul, in varsta de 300, din curtea palatului.

Linderhof, Munchen. Sursa foto: calatorie.md
Linderhof, Munchen. Sursa foto: calatorie.md

Linder =tei si Hof = curte, asta inseamna ca numele castelului s-ar traduce Curtea teiului. Nu uitati sa faceti o plimbare prin aceasta gradina spectaculoasa, care adaposte cladirea lui Venus, coliba Hunding, chioscul maur, sihastria lui Gurnemanz, casa maura.

Salonul oglinzilor. Sursa foto: calatorie.md
Salonul oglinzilor. Sursa foto: calatorie.md

Deutsches Museum

Muzeul de stiinta si tehnica din Munchen este una dintre principalele atractii ale orasului. Muzeul este ampalsat pe o insula, pe raul Isar si este locul potrivit pentru toate varstele. Cele 18.000 de exponate fac din acest loc cel mai mare muzeu din lume dedicat tehnologiei. Daca ajungeti in Munchen nu ratati dinamul Siemens, obiectele muzicale si exponatele ce dateaza din vremea lui Gutenberg.

Muzeul din Munchen. Sursa foto: wikipedia.org
Muzeul din Munchen. Sursa foto: wikipedia.org

Marienplatz

Este una dintre arterele cele mai cunoscute din acest oras. Marienplatz este centrul Munchenului, unde veti putea admira Columna Fecioarei Maria- care simbolizeaza sfarsitul dominatiei suedeze si trecerea peste evenimentele negative ce au marcat orasul. In Piata Sfanta Maria se afla si cladirea Noii Primarii -Neus Rathaus. In fiecare zi, ceasul din turn, Glockenspiel, ofera reprezentatii la orele 11:00, 12:00, 17:00 si 21:00.

Marienplatz. Sursa foto: muenchen.de
Marienplatz. Sursa foto: muenchen.de

Figurile mecanice, ce compun ceasul, pun in scena doua momente reprezentative pentru istoria orasului: un turnir din 1568 si sfarsitul ciumei din 1517. Turnul poate fi vizitat in fiecare zi, turistii putand urca cu liftul pentru o taxa de 2 euro. Tot aici se afla si Vechea Primarie -Altes Rathaus.

BMW Museum

Sediul companiei Bayerische Motoren Werke AG, cunoscuta in toata lumea sub numele de BMW, se afla in Munchen. Firma, fondata in 1913, producea initial avioane, de abia in 1928, celebra BMW incepe sa produca masinile faimoase. Turistii pot vizita fabrica si expozitiile de masini in Muzeul BMW si BMW Welt-Lumea BMW.

BMW. Sursa foto: automotivelogistics.media
BMW. Sursa foto: automotivelogistics.media

Hofbrauhaus

A doua berarie celebra din lume, dupa Guiness din Dublin, este Hofbrauhaus. Beraria Regala din Munchen a fost infiintata in 1589, de catre ducele Wilhelm al V-lea. Ulterior, beraria a suferit mai multe transformari si relocari si a fost deschisa si publicului larg. Pregatiti aparatul de fotografiat daca ajungeti in Hofbrauhaus, aici chelneritele servesc berea, in halbe de un litru, imbracate in costume traditionale. Bineintels, pe muzica traditionala bavareza.

Hofbrauhaus, Munchen. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Hofbrauhaus, Munchen. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Allianz Arena

,,Barca gonflabila” asa cum a fost poreclit stadionul Allianz Arena este un stadion celebru, printre iubitorii fotbalului si sustinatorii echipei Bayern Munchen. Suprafata cladirii este formata din 2874 folii din etilena tetrafluoro-etilena, un material foarte rezistent. Foliile sunt umflate cu aer cald si dau aspectul de ,,barca gonflabila”.

Allianz Arena, Munchen. Sursa foto: wikipedia.org
Allianz Arena, Munchen. Sursa foto: wikipedia.org

In zilele in care nu sunt disputate meciuri, stadionul poate fi vizitat de catre turisti intr-un tur ghidat. Allianz Arena din Munchen poate adaposti 70.000 de suporteri.

Dachau Concentration Camp

Cand spui Germania, automat asocierea se face si cu imaginea dictatorului Adolf Hitler, perioada nazista si programul de exterminare al evreilor. Lagarul de concentrare se afla la 20 de kilometri de Munchen, in Dachau, iar vizitarea unui astfel de loc poate fi destul de tulburatoare. In prezent, aici a fost amenajat un muzeu care gazduieste obiecte personale ale detinutilor, fotografii, unelte, filme cu marturii. Locul aminteste prin toate ungherele de perioada terorii naziste. Inca se pot vedea inchisoarea, baia, crematoriul vechi si cladirile administrative.

Lagarul Dachau. Sursa foto: vulpitacalatoare.blogspot.ro
Lagarul Dachau. Sursa foto: vulpitacalatoare.blogspot.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here