Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Cum poti umple timpul in Hermannstadt

Romania pitoreasca: obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Aceasta parte a tarii este fermecatoare. Parcurgem alene strazile vechiului Sibiu, ne cazam la palat, ascultam povesti in Valea Zanelor, fotografiem vechi cetati, ne bucuram de natura si redescoperim viata la tara.

Centrul vechi al Sibiului

Centrul Vechi al Sibiului este printre cele mai pline de farmec. Doar plimbati-va pe strazile incarcate de istorie si veti intelege ce spunem. Pasajul Scarilor trebuie sa se afle printre obiectivele voastre, el face legatura dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus. Constructia sa dateaza din secolul al XIV-lea, un adevarat monument. Inchiriati o bicicleta si trasati un traseu care sa includa si Piata Mica, Podul Minciunilor sau Parcul Natural Dumbrava Sibiului, care adaposteste cel mai mare muzeu in aer liber, Muzeul Astra.

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Cum poti umple timpul in Hermannstadt
Minunatul Sibiu. Sursa foto: economica.net

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi: Palatul Brukenthal, Avrig

Resedinta de vara a guvernatorului Samuel von Brukenthal a fost ridicata la poalele Carpatilor Transilvani pentru peisajele spelndide din Avrig. Conacul are o istorie ce incepe undeva prin secolul al XVIII-lea si va poarta pasii inapoi, in timp epocii baroce. 20 de kilometri despart acest loc de incantatorul Sibiu. Delectati-va cateva zile pe aceasta proprietate si veti retrai o parte dintr-o epoca apusa. Pentru detalii legate de cazare puteti accesa site-ul oficial.

Muntii Fagaras. Ce locuri frumoase ascund Alpii Transilvaniei
Muntii Fagaras. Palatul Brukenthal, Avrig. Sursa foto: cjsibiu.ro

Castelul de Lut din Valea Zanelor

Ramanem in zona cazarilor confortabile si cu poveste, si ajungem in Porumbacu de Sus, la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. Nu credem sa mai fie un secret pentru cineva acest castel de lut desprins din Valea Zanelor. Un cuplu indragostit de natural si traditional au pus pe picioare acest loc unic, realizat din lut, paie si nisip. Si nici nu este foarte departe de Transfagarasan. Castelul de Lut - minunea din Valea Zanelor

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi: Abatia Carta

in judetul Sibiu fotografii, fie amatori sau profesionisti au un loc deosebit pe care sa il exploreze din spatele aparatului. Abatia Carta, o veche manastire cisterciana, realizata din piatra si care dateaza din anul 1202. Doar capela se mai pastreaza astazi, unde, inca se mai tin slujbe.

Weekend in Sibiu. 10 obiective turistice pe care sa le vizitezi
Weekend in Sibiu. 10 obiective turistice pe care sa le vizitezi: Abaria Carta. Sursa foto: peterlengyel.wordpress.com

Parcul Natural Cindrel

Ati vizitat Parcul Natural Cindrel? Aveti de parcurs o suprafata de 9.000 de hectare si se intind in Masivii Cindrel si Lotru. Platoul Diavolului, o turbarie cu acte in regula, este un loc de neratat, la peste 2.100 de altitudine. Puneti pe lista si Iezerul Mare, Iezerul Mic si Gropata, trei din cele 12 caldari glaciare.

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Cum poti umple timpul in Hermannstadt
Sursa foto: romanialainaltime.wordpress.com

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi: Cetatea Slimnic

Una dintre fortificatiile din Romania ce merita vizitata, de fapt ruinele ei, ce dateaza din secolul al XIII-lea si refacuta in secolul al XV-lea. Padurea din jur a fost adapost pentru haiduci. Asediata de invazia tatara si nu numai, in secolul XVIII-lea cladirea va fi parasita. In prezent, se mai pastreaza cateva ferestre si si cateva ziduri.

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Cum poti umple timpul in Hermannstadt
Cetatea taraneasca Slimnic. Sursa foto: Sibiu-Turism.ro

Marginimea Sibiului

Intre Valea Sadului si Valea raului Saliste se afla Marginimea, un loc idilic, in care ritmul vietii este atat de simplu, dar atat de frumos. 18 sate compun aceasta zona a Romaniei, asa ca aveti de facut pasi multi si de (re)descoperit locuri si oameni. Pentru ce ar trebui sa ajungeti aici? Pentru traditiile vechi, portul popular, mioarele pe dealuri, indeletniciri mostenite din mosi stramosi si sarbatori pline de culoare. Sarbatorile de iarna sunt impresionante,,,Ceata Junilor” sau ,,Colindatul feciorilor”sunt obiceiuri respectate cu sfintenie.

Obiective turistice in Sibiu si imprejurimi. Cum poti umple timpul in Hermannstadt
Marginimea Sibiului. Sursa foto: cjsibiu.ro

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole