Articolele zilei

Obiective turistice in Milano. 10 locuri de pus in planul de vacanta

Distribuie

Prin definitie, Milano este ”orasul cumparaturilor”, de aici se da ora exacta, alaturi de Paris, Londra, New York, in materie de moda si stil. Orasul este intesat de magazine ale brandurilor de renume international. Insa, Milano nu inseamna doar moda, orasul e un adevarat cufar al comorilor arhitecturale. Un loc unde poti descoperi bucataria mediteraneana si un adevarat centru cultural, preferat de cei mai multi dintre turisti.

Am intocmit si noi o lista cu acele 10 locuri din Milano, de pus in planul de vacanta. In ordine aleatorie, iata-le:

Domul din Milano

Nimeni nu pleaca din Milano fara sa vada ”inima” orasului, Catedrala Santa Maria Nascente. Catedrala, construita in stil gotic, este cea mai mare din Italia si a patra ca marime, in lume. Generatii au fost implicate in constructia Domului, lucrarile au durat 500 de ani, inca existand elemente neterminate. Frumusetea sa este tulburatoare, turistii din toata lumea vin sa admirea grandioasa constructie. In Catedrala Santa Maria Nascente a fost incoronat Napoleon, rege al Italiei.

Domul din Milano. Sursa foto: tvl.ro
Interior Domul din Milano. Sursa foto: commons.wikimedia.org
Pe acoperisul Domului. Sursa foto: Rüdiger Wölk/wikipedia.org

Intrarea in biserica este gratuita, insa daca vreti sa urcati pe scari, pana pe acoperis trebuie sa platiti 5 euro, iar cu liftul costa 8 euro. Turistii pot vedea orasul de pe acoperisul catedralei, de la 9:00 la 16:15, din luna noiembrie pana in februarie.

Teatrul Scala din Milano

Cunoscut sub numele La Scala, teatrul milanez de opera este cel mai renumit din lume. A fost inaugurat pe 3 august 1778, cu spectacolul Europa riconosciuta de Antonio Saleri. Cei mai renumiti artisti de opera au urcat pe scena Teatrului Scala. Aici se afla si un muzeu care va poarta prin ariile de Verdi, Rossini, Puccini sau Toscanini. Intrarea costa 5 euro si programul de functionare este intre 9:00 si 17:30. Sezonul concertelor La Scala incepe pe data de 7 decembrie, atunci cand localnicii sarbatoresc ziua Sfantului Ambrozie.

Teatrul Scala, Milano, Italia. Sursa foto: horiaghibutiu.ro
Scala Milano. Sursa foto: hellomilano.itScala Milano. Sursa foto: hellomilano.it

Castelul Sforzesco

Castello Sforzesco este monumentul istoric al orasului si cel de-al doilea principal obiectiv turistic. In cadrul castelului se afla 12 mini-muzee ce gazduiesc diverse obiecte din paleolitic pana in anii 1950. Castelul a primit numele aristocratilor Sforza, care i-au dat aspectul din prezent, insa cladirea a mai suferit transformari si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Castelul Sforzesco, Milano, Italia. Sursa foto: tvl.ro

In Pinacoteca del Castello Sforzesco sunt expuse manuscrisele de la Codex Trivulzianus al lui Leonardo da Vinci, Rondanini Pieta de Michelangelo si Trivulzio Madonna de Andrea Mantegna. Intrarea in castel este libera, de la 7:00 la 18:00, in fiecare zi, cu exceptia vizitelor la muzee.

Castelul Sforzesco. Sursa foto: minfo.ro

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele este una dintre cele mai renumite destinatii pentru cumparaturi din intrega lume. Constructia fabuloasa a fost realizata de catre Giuseppe Megnoni. Tavanul din curtea octogonala a fost infrumusetat prin mozaicurile ce reprezinta continentele Europa, Asia, Africa si America. La capetele coridoarelor puteti admira Agricultura, Stiinta, Arta si Industria reprezentate, de asemenea, prin arta mozaicului. Aici este locul de intalnire al italienilor, dar si al turistilor.

Galleria Vittorio Emanuele. Sursa foto: bestofcinqueterre.com

Promenada milaneza ofera numeroase modalitati de a petrece, timp indelungat, in galeriile faimoase. Fie ca alegeti sa gustati din cea mai buna inghetata, sa faceti cumparaturi sau sa admirati cladirile din ”camera vietii”, galeriile sunt un obiectiv de neratat.

Galleria Vittorio Emanuele, Milano, Italia. Sursa foto: travel.sygic.com

Piata Domului

Piata catedralei este zona din centru, cea mai aglomerata, indiferent de anotimp, fiind si o zona tranzitata zilnic de catre milanezi. Din Piazza Duomo aveti acces la cladiri istorice, cu arhitectura deosebita: Domul, Biblioteca Ambrosiana, Palazzo della Ragione-o cladire medievala si o biserica renascentista. Daca se intampla sa nu aveti harti, sa nu va mearga Google Maps, veti putea primi orice informatie aveti nevoie de la Biroul de Informatii Turistice care se gaseste si el tot in piata.

Piata Domului. Sursa foto: commons.wikimedia.org

Gradinile Publice

Gradinile Publice sunt situate in zona Porta Venezia si formeaza primul parc al orasului. Daca aglomeratia v-a obosit puteti poposi in Gradinile Publice, un loc verde, amenajat cu flori si alei care va vor conduce catre Planetariu de aici si Muzeul de Istorie.

Gradinile Publice, Milano, Italia. Sursa foto: infotour.ro

Muzeul National de Stiinta si Tehnologie Leonardo da Vinci

Acest muzeu gazduieste o colectie vasta compusa din peste zece mii de piese ce sunt expuse intr-un spatiu de 23.000 de metri patrati. Colectiile muzeului prezinta istoria stiintei si tehnicii, cele  mai vizitate fiind cateva obiecte ce apartin lui Leonardo da Vinci. Tot aici, in cadrul unuia dintre cele mai importante muzee din lume, puteti descoperi locomotivele electrice sau cu abur, aeroplane si submarinul care sunt expuse in muzeu.

Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci din Milano. Sursa foto: tvl.ro

Stadionul Giuseppe Meazza-San Siro

Putem numara cateva stadioane din lume celebre, dedicate fotbalului, printre care si Stadionul Giuseppe Meazza-San Siro din Milano. Are o capacitate de peste 80.000 locuri si este aici se joaca cele mai importante meciuri de fotbal. Suporterii echipelor Inter si A.C Milan disputa numele stadionului, primii numindu-l dupa jucatorul italian Meazza, iar ceilalti ”San Siro”, dupa numele cartierului in care este amplasat.

Stadionul Giuseppe Meazza-San Siro. Sursa foto: tvl.ro

Santa Maria delle Grazie

Un loc de vizitat, aceasta biserica, pentru capodopera lui Leonardo Da Vinci – Cina cea de Taina. Artistul renascentist a pictat aceasta scena pe unul dintre pereti, intre anii 1495 – 1497, pe cand biserica era manastire dominicana. Fresca ce apartine lui Da Vinci a fost numita ”cea mai trista opera de arta din lume”.

Santa Maria delle Grazie, Milano. Sursa foto: tvl.ro
Ana Maria Olteanu

Articole recente

Ce se întâmplă dacă mergeți cu anvelopele dezechilibrate?

Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…

acum 3 săptămâni

Ghid pentru alegerea bețelor de drumeție potrivite

Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…

acum 4 săptămâni

Tot ce trebuie să știi despre verificarea ITP și verificarea numărului de înmatriculare în România

În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…

acum 4 săptămâni

Pădurea Caraorman, minunea ascunsă a Deltei Dunării

Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…

acum 4 săptămâni

CYBEX a lansat noul COŸA CARRIER

CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…

acum o lună

Ce presupune să pui lumini ambientale în mașina ta

În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…

acum 3 luni