Orașele în care să NU mergi în vacanță

0
1370
FOTO: Prayitno / Thank you for (12 millions +) view/Flickr
FOTO: Prayitno / Thank you for (12 millions +) view/Flickr

E o adevărată bucurie pentru cei mai mulți să călătorească prin lume, în locuri pe care nu le-au văzut. Însă sunt unele orașe pe care ar fi mai bine să le eviți. În afară de zonele care se află în conflicte armate, iată câteva dintre cele mai nesigure orașe, potrivit unor ierarhii realizate de revistele online de travel.

Barquisimeto, Venezuela. Are în jur de 1 milion de locuitori, dar se spune că, din cauza ratei mari de infracționalitate, mor zilnic în jur de 55 de persoane. În prezent, este unul dintre cele mai importante centre universitare din țară, iar în trecut era una dintre destinațiile turistice importante. De altfel, trebuie menționat că în prezent, întreaga țară se află într-o criză economică cruntă și multă lume se confruntă cu foametea.
Las torres del Sisal // Barquisimeto. Venezuela

Peshawar, Pakistan. Este o așezare în care apar deseori conflicte între triburi și dictatori militari care vor să pună mâna pe putere. Deși ar avea câteva atracții pentru turiști, numeroasele atentate cu bombe îl fac respingător.
Old Peshawar City

Acapulco, Mexic. În anii 50 era destinația de relaxare pentru vedetele de la Hollywood. Însă, din păcate, pe lângă numeroasele plaje însorit, palmieri și cocktailuri, aici te întâlnești și cu o rată mare a infracționalității. Războiele dintre cartelurile de droguri duc la 12 omoruri pe zi.
Acapulco

Maceio, Brazilia. Aici, în jur de 135 de persoane din 100.000 sunt ucise anual și este cunoscut pentru mahalalele „favelas”, în care regulile sunt scrise de traficanții de droguri.
ponta verde - maceio brasil

Nairobi, Kenya. Acest oraș este periculos mai ales pentru femei, cărora nu li se recomandă neînsoțite pe timpul nopții.
Downtown Nairobi

Cali, Columbia. În acest oraș, aproape 80 de oameni din 100.000 mor în fiecare an. Ca și în cazul celorlalte orașe din America de Sud, aflate pe lista celor mai periculoase din lume și aici cele mai multe probleme sunt din cauza traficului de droguri.
Esperando por el pescador.

Caracas, Venezuela. Aici se pot vedea peisaje sălbatice spectaculoase, plaje cu nisip fin, însă și multe infracțiuni. Anul trecut au fost aici peste 4.000 de crime. Rata crimelor este de 120 la 100.000 de oameni, cea mai ridicată din lume.
Caracas Tilt Shift

 

Fotografia principală a articolului: Prayitno / Thank you for (12 millions +) view/Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here