Parcul Între Lacuri. Cum arată cel mai nou parc din Cluj

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

Spațiile verzi pentru plimbările în aer liber sunt foarte importante pentru noi toți. Mai ales după această perioadă de stare de urgență, activitățile în aer liber vor fi mai mult decât îmbrățișate. Este cazul clujenilor, care de câteva zile au un parc nou, modern, cel mai apreciat din municipiu, Parcul Între Lacuri.

Parcul modernizat se bucura de panou electronic informativ, toaletă automată, stații de încărcare pentru trotinete și biciclete electrice. Parcul este înfrumusețat și cu o fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED.

Clujenii se pot bucura de o suprafață de 9.450 de metri pătrați, din care 5.957 de verdeață, 400 de mp de gard viu, arbuști și flori, 165 de arbori plantați prin proiect și 1220 de mp de sistem de acoperire de terenului de joacă și sport. Parcul are alei pietonale principale și secundare pentru plimbările în tihnă, dar și zone de joacă interactivă cu apă (fântâni arteziene), locuri de fitness și joacă, protejate de zone de nisop sau pietriș.

Emil Boc felicită firmele care s-au implicat pentru inaugurarea acestui nou parc, realizat din finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional. „Felicit firmele care au executat lucrări în acest parc pentru că au terminat lucrările mai repede decât era programat astfel încât clujenii să beneficieze de un spațiu de 1 hectar de teren care reprezintă o oază de verdeață într-un cartier foarte important al Clujului. Sunt 165 de arbori plantați aici, de asemenea sunt prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de telegestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și multe altele. Eu le doresc clujenilor să se bucure de acest parc, atât cât pot, în condițiile permise de autorități”, a declarat acesta, scrie zcj.ro.

Lucrările au început pe 27 august 2019 și au fost realizate de Asocierea Nord Conforest SA cu Eco Garden Construct și Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

Noul parc este delimitat la Nord de strada Nirajului și la Est de Școala Gimnazială „Alexandru Vaida Veovod”. Parcul este mai mic decât Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de 5 hectare și decât Parcul Central cu o suprafață de 13 ha.

Clujenii se pot bucura de noi spații de recreere amenajate special pentru picnic, relaxare sau jocuri în aer liber. Cei care doresc să facă sport în aer liber sunt bineveniți, parcul este dotat și cu piste de biciclete și zonă multifuncțională destinată activităților sportive.

- Publicitate -

Ideea amenajării unui parc modern s-a dezvoltat în urma programului de bugetare participativă și nu a bucurat pe unii dintre locuitorii din Cluj. Zeci de persoane din zona străzilor Mureș sau Niraj nu au fost de acord cu noul spațiu verde, deorece apariția acestuia însemna și demolarea garajelor de tablă sau beton din zonă. Se pare că aceștia au fost înștiințați de mai multe ori de către primar că acele construcții erau provizorii, iar la apariția unui proiect, ele își pierdeau valabilitatea oricum.

Sursa poze: cluj.com

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul