Pârtii de schi Arieșeni. Lista de prețuri și ce puteți vizita în jur

0
855
Pârtii de schi Arieșeni FOTO: Barney Moss/Flickr (creative commons)
Pârtii de schi Arieșeni FOTO: Barney Moss/Flickr (creative commons)

Cei care vor să practice sporturi de iarnă în următoarea perioadă în România, pot alege și pârtii de schi Arieșeni, în județul Alba. Complexul turistic este situat în inima Munților Apuseni, între localitatea Arieșeni și pasul Vârtop.

Sezonul sporturilor de iarnă în Arieșeni începe în decembrie și ține până în luna aprilie, în funcție de cât de favorabilă este vremea.

Cei care vor să ajungă la pârtii de schi Arieșeni trebuie să meargă cu mașina pe drumul național DN75, dintre Turda și Oradea, sau pe drumul național DN76, care pleacă din Alba Iulia.

Mai trebuie spus că ambele pârtii de schi Arieșeni, Vârtop 1, lungă de 1.000 de metri, de dificultate medie și Vârtop 2, lungă de 430 de metri, considerată ușoară, sunt deservite de câte o instalație de teleschi și de nocturnă.

În ceea ce privește prețurile, o urcare cu telescaun Piatra Grăitoare costă 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, în timpul săptămânii. În weekend-uri prețul crește cu 1 leu. De asemenea, sunt și abonamente de 6 urcări (40 de lei pentru adulți și 23 de lei pentru copii în weekend/34 de lei pentru adulți și 17 lei pentru copii în timpul săptămânii) sau de 12 urcări (64 de lei pentru adulți și 32 de lei pentru copii în cursul săptămânii/75 de lei pentru adulți și 43 de lei pentru copii în weekend).

Teleschiul la Vârtop 1 costă 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, iar pentru Vârtop 2 costă 3 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Dacă nu aveți echipament de schi sau pentru alte sporturi de iarnă nu trebui să vă faceți griji pentru că puteți închiria de la comercianți la prețuri nu foarte mari.

În ceea ce privește zona Arieșeni, nu trebuie să rațați Ghețarul de la Scărișoara, un fenomen carstic unic în România, care se află la doar 15 kilometri de Arieșeni. Mai puteți vizita Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Porțile Bihorului, Groapa Ruginoasa, Peștera Urșilor sau Casa Memorială Avram Iancu.

De asemenea, mai puteți vizita mănăstirile Lupșa și Posada, iar pe timpul verii puteți face o excursie inedită la Târgul de fete de pe Muntele Găina.

FOTO: Barney Moss/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here