Pârtii de schi în Azuga. Care sunt cele mai dificile și cele mai ușoare

0
800
Pârtii de schi în Azuga FOTO: Christine Alder/Flickr (creative commons)
Pârtii de schi în Azuga FOTO: Christine Alder/Flickr (creative commons)

Meteorologii anunță o vreme mai bună la sfârșitul săptămânii, ceea ce înseamnă că putem merge să schiem, având în vedere zăpada care a căzut în această perioadă. Iată lista de pârtii de schi în Azuga dacă alegeți această destinație pentru sporturile de iarnă și câteva date istorice importante pe care trebuie să le știți despre stațiune.

Azuga este în Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi și Munților Baiului. Are în vecinătate culmile Sorica și Cazacu. Este renumită în special pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Într-un document vechi, din 1815, este menționat în zonă hanul Căciula Mare. Des venea în zonă păstori de vite, însă primul locuitor al actualului oraș Azuga a fost ciobanul Gheorghe Zangor, care avea în jur de 500 de oi. Prima casă și-a construit-o în 1800.

Azuga nu a fost conoscută de-a lungul timpului doar ca stațiune montană. Aici a fost prima Fabrică de Sticlă, construită de Aslan în anul 1830. Apoi a fost o fabrică de cașcaval în 1882, una de var hidraulic (1885), fabrică de ciment (1885), fabrica de postav (1887), fabrica de salam (1877), fabrica de cherestea (1888), fabrica de șampanie (1892) și fabrica de șamotă (1908).

Însă, de departe, cea mai cunoscută în țară a fost fabrica de bere Azuga, finalizată în 1900 de un specialist de origine germană.

Cei care caută pârtii de schi în Azuga trebuie să mai știe că începând cu 2007, această stațiune dispune și de o telegondolă. Această oferă acces din punctul superior către toate pârtiile din stațiune. De asemenea, există și instalații de teleschi, miniteleschi și babyschi. Cei care caută să practice schi fond sau să se dea cu placa de snowboard pot merge pe pârtiile din vecinătate, la Cazacu, unde au la dispoziție 10 kilometri de traseu.

Pârtii de schi în Azuga:

  • Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferența de nivel de 561 m, instalație de iluminat nocturn și tunuri de zăpadă
  • Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferența de nivel 530 m
  • Cazacu variantă: lungime 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială
  • Cazacu bretea: lungime 715 m, diferența de nivel 163 m
  • Sorica Sud: lungime 770 m, ușoară
  • La Stână: lungime 910 m, ușoară

FOTO: Christine Alder/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here