Pârtii de schi în Poiana Brașov. Cele mai dificile și cele mai ușoare

0
690
Pârtii de schi în Poiana Brașov FOTO: Casey Goodlett/Flickr (creative commons)
Pârtii de schi în Poiana Brașov FOTO: Casey Goodlett/Flickr (creative commons)

Meteorologii anunță că în următoare perioadă vremea se va răci, iar la munte e posibil să cadă, în sfârșit, zăpadă din abundență. Cei care vor să practice sporturile de iarnă și aleg Brașovul ca destinație au la dispoziție mai multe pârtii de schi în Poiana Brașov.

Despre pârtii de schi în Poiana Brașov a început să se vorbească spre sfârșitul anilor 1800. În 1906 au avut loc pe pârtii de schi în Poiana Brașov primele întreceri oficiale pe schiuri.

S-a păstrat în limitele naturale până în 1951, când s-au organizat pe pârtii de schi în Poiana Brașov „Jocurile Mondiale Universitare de iarnă”. Atunci a fost dat în folosință un modern hotel și primul teleferic ce făcea legătura între Poiană și Postăvarul, pe o lungime de 2.150 de metri.

Pe lângă pârtii de schi în Poiana Brașov mai găsiți terenuri de sport, un lac, numeroase discoteci, baruri și restaurante. Dacă doriți să vă cazați aici aveți mai multe hoteluri, pensiuni, vile sau cabane.

Stațiunea Poiana Brașov este recomandată și pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare și surmenaj fizic și intelectual. Se spune că aerul din Poiana Brașov ajută și în cazul celor care suferă de anemie secundară sau boli ale aparatului respirator. De multe ori, iarna, temperaturile ajung la -15 grade Celsius.

Printre obiectivele turistice din Poiana Brașov sunt Biserica de lemn cu hramul „Sfântul Ioan” sau ariile naturale protejate din vecinătate precum: Masivul Postăvarul (sit de importanță comunitară, desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei și faunei sălbatice, precum și a unor habitate de interes comunitar); Colții Corbului Mare (rezervație naturală de tip botanic, cunoscută sub denumirea de Stejărișul Mare); Peștera Valea Cetății situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe șoseaua Valea Cetății spre Poiană.

Pârtiile din Poiana Braşov sunt deservite de două telecabine, o telegondolă, cinci instalatii de teleschi şi două de telescaun.

Pârtii de schi în Poiana Braşov:

  • Lupului (2.860 de metri) – pârtie dificilă
  • Sulinar (2.500 de metri) – medie ca dificultate
  • Drumul Roşu (4.600 de metri) – pârtie uşoară
  • Sub Teleferic 1 (450 de metri) – pârtie dificilă
  • Sub Teleferic 2 (2.200 de metri)
  • Ruia (495 de metri) – pârtie dificilă
  • Kanzel (450 de metri) – pârtie dificilă
  • Bradul (465 de metri) – pârtie uşoară
  • Stadion (325 de metri) – pârtie uşoară

FOTO: Casey Goodlett/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here