Prognozele meteorologice vin cu vești bune pentru cei care doresc să practice sporturi de iarnă în următoarea perioadă. În acest articol vă prezentăm pârtii de schi Maramureș, pentru cei care aleg această zonă pentru a se distra. Pe lângă pârtii de schi, în Maramureș găsiți și o priveliște de vis, dar și multe locuri încărcate de tradiții.
Borșa. A început să se contureze ca stațiune montană în anii `40, când aici au început pregătirile pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă din anul 1948. S-a construit pârtii de schi, locuri de cazare, restaurante, instalații de transport pe cablu, patinoare.
De asemenea, tot aici s-a construit și o mare trambulină pentru sărituri cu schiuri. Din păcate, organizarea olimpiadei din 1984 a rămas doar un vis. În Borșa vă puteți bucura de pârtiile Știol (medie, 1.000 de metri, cu teleschi) și Poiana (medie, 2.000 de metri, cu telescaun).
Cavnic. Este situată în Munții Gutâi, la jumătatea distanței dintre Baia Mare și Sighetu Marmației. Sezonul de iarnă ține din decembrie până în aprilie. Se poate ajunge cu mașina, din Baia Mare, pe drumul național 18 până în Baia Sprie, apoi pe drumul județean care leagă Baia Sprie de Cavinic. În total, e vorba de o distanță de 32 de kilometri.
Toate pârtiile sunt deservite de teleschi. Iată care sunt acestea:
- Roata – medie, 2100 m
- Roata – uşoară, 2300 m
- Roata – dificilă, 1900 m
- Icoana – medie, 600 m
- Rainer 1 – dificilă, 800 m
- Rainer 2 – dificilă, 1000 m
Pârtii de schi Maramureș. Izvoare. Această stațiune este situată la poalele Munților Gutâi. Este o zonă pitorească, cu multă pădure. Se află la o distanță de 32 de kilometri de Baia Mare. Sezonul de iarnă începe aici în decembrie și se încheie în luna aprilie. Vă puteți distra aici pe Pârtia Cora, de dificultate medie, care are o distanță de 800 de metri.
Șuior. Stațiunea se află în județul Maramureș, la aproximativ 17 kilometri de Baia Mare. Se poate ajunge cu mașina, din Baia Mare, pe drumul spre Sighetul Marmației. Pârtiile sunt dotate cu telescaun, teleschi, tunuri de zăpadă și instalație de nocturnă. Aveți la dispoziție pârtiile Șuior 1, 2, 3 și 4, care sunt medii ca dificultate, Mogoșa, care este dificilă și Moski, care este considerată dificilă.
FOTO: Barney Moss/Flickr