Exista o multime de variante pe piata incat ne este destul de dificil sa alegem intre periuta de dinti electrica vs. periuta clasica. Insa, indiferent de alegerea facuta, in functie de caracteristicile fiecareia, un aspect important consta in curatarea pe care o asigura. Acorda-ti timpul necesar, in functie de noua ta achizitie, dantura ta va fi una sanatoasa.
Inainte de a cere sfaturile prietenilor sau de a citi pareri neavizate pe internet, cel mai indicat ar fi sa va faceti o programare la medicul dentist. El va stii cel mai bine ce vi se potriveste, asta in functie de cat de sensibila aveti dantura, ce optiuni preferati de periere, etc.
Stiati ca un periaj corect se realizeaza intotdeauna dinspre gingii catre varful dintelui, partea cu care muscam? Un periaj corect ar trebui sa dureze 3 minute in cazul unei periute clasice si 2 minute daca folositi periuta electrica.
Nu cautati peri tari fiindca va vor leza gingia, iar in timp vor produce retragerea gingiilor. Perii flexibili si moi curata eficient, fara sa fie nevoie de presiuen, iar capul mic al periutei de dinti ajunge si in locurile greu accesibile. Cautati mereu acele periute ale unor branduri cunoscute, asa veti stii ca plasticul folosit nu este unul toxic, stiind provenienta obiectului. Perii periutelor de dinti, potrivit specialistilor trebuie sa fie rotunjiti ca sa nu lezeze mucoasa.
Un alt aspect important, inainte de a cumpara o periuta de dinti este dimensiunea acesteia in functie de varsta celui care o foloseste. Medicii ne atrag atentia ca acele periute pentru copii de pana in doi ani trebuie sa aiba un cap de 15 milimetri. Pentru copiii intre 2 si 6 ani cele mai potrivite periute pot avea 19 milimetri. Intre 6 si 12 ani dimensiunea periutei are 22 de milimetri, iar dupa 12 ani, capul periutei poate fi de 25 de milimetri.
Periuta de dinti electrica ofera un periaj mai eficient decat cel realizat cu o periuta clasica. Insa, medicii stomatologi atrag atentia asupra felului in care folosim periuta electrica. Sunt o multime de variante ce au ajuns sa aiba si 30.000 de rotatii pe minut. Fiind destul de puternica, daca aducem un plus de presiune pe dinti si gingii le vom leza, iar in scurt timp apar sensibilitate dentara, dureri, carii sau gingivita.
Periuta de dinti clasica nu acopera suprafete mari, dar puteti simti presiunea cu care executati periajul. Variantele moderne ale periutelor asigura o indepartare a placii bacteriene mult mai eficienta. Desigur, poate fi folosita si de catre persoanele care folosesc aparat dentar. Un dezavantaj al periutelor electrice este costul mai mare, comparativ cu pretul derizoriu al variantei clasice.
Si cei mici pot fi invatati sa se spele pe dinti. Astacu ajutorul noilor gadgeturi puse la dispozitie de brandurile care creeaza periutele electrice. In plus, desenele, capetele de schimbare pot fi modalitati de antrenare a celui mic, la fel ca intr-un joc cu recompense.
Chiar dacă v-ați montat și echilibrat anvelopele la schimbarea de anotimp, asta nu înseamnă că…
Bețele de drumeție, cunoscute și sub denumirea de bețe trekking, sunt un accesoriu esențial pentru…
În România, verificarea ITP (Inspecția Tehnică Periodică) și verificarea numărului de înmatriculare sunt proceduri importante…
Pădurea Caraorman, situată în inima Deltei Dunării, este o adevărată bijuterie naturală și una dintre…
CYBEX prezintă noul COYA CARRIER Platinum conceput pentru a crea o legătură care va dura…
În ultimii ani, tehnologia auto a evoluat rapid, aducând numeroase inovații care nu numai că…