Raven`s Nest – Satul ascuns din România, locul în care hambare vechi de 200 de ani s-au transformat în pensiune

Publicat de

Categorii articol

Distribuie articolul

- Publicitate -

O pensiune unică în România, denumita si „Raven`s Nest” este „ascunsă” în inima Transilvaniei, în Munții Apuseni. Locul a fost descoperit de cei care au gândit întregul proiect în timpul unei călătorii pe munte. Aici ar fi fost aduși de doi corbi care pluteau deasupra lor și pe care i-au urmărit.

„După cum aveam să descoperim, corbii și vulturii au ales acest minunat loc pentru a-și construi cuiburile. În cele din urmă, așa am făcut și noi”, spun cei de la Raven`s Nest.

Locul avea deja o poveste. Aici a fost găsit un întreg ansamblu de hambare, șoproane și grajduri pe care localnicii le-a folosit atunci când își scoteau animalele la pășunat sau pentru a ține fânețele.

După ce și-au dat seama de bogăția naturală a acestui loc și au văzut peisajul spectaculos, inițiatorii proiectului s-au pus pe treabă și au construit, păstrând influența arhitecturală a locului. Raven`s Nest – Satul ascuns, „este un mic refugiu retras și primitor”. Pensiunea se află pe teritoriul satului Sălciua de Jos, comuna Sălciua, județul Alba.

La proiect s-a muncit câțiva ani și au participat meșteri locali, care au redat aspectul tradițional al locului, artiști, constructori și voluntari. Potrivit inițiatorilor, toți s-au asigurat „că totul este în conformitate cu autenticitate locului”.

Cea mai veche clădire din complex datează din 1896. S-a reușit salvarea pereților exteriori, care au fost pictați în timp și a fost refăcut acoperișul din lemn.

La interior s-a mers pe o direcție minimalistă, cu obiecte inspirate din folclorul românesc. Multe dintre obiecte au fost din case vechi, iar altele au fost recondiționate. De asemenea, cei care au făcut proiectul au găsit inclusiv mobilă veche românească achiziționată de la localnici și au găsit un artist în Săpânța care a restaurat-o.

- Publicitate -

Pensiunea are 11 camere care poate găzdui până la 26 de oaspeți. Cei care vin aici pot sta într-un jacuzzi în aer liber și se pot uita la filme la un cinema amenajat în aer liber, în pădure. Există și o bucătărie în care se prepară mâncăruri cu ingrediente locale.

„Oaspeții pot explora cadrul natural intact al pădurii private, unde există hamacuri și numeroase locuri retrase, precum și un cinematograf în aer liber. Există 2 terase mari construite pe stânci, de unde oaspeții pot admira vederea panoramică la munții din Transilvania. De asemenea, oaspeții pot să își petreacă seara lângă focul de tabără, să bea apă din izvorul natural de la proprietate sau să privească apusul soarelui pe iazul de la Raven’s Nest”, spun reprezentanții pensiunii. Există WiFi gratuit în toată proprietate, iar fiecare unitate de cazare are baie privată.

- Publicitate -

Publicat de

Distribuie articolul