Sărbătoarea preferată de îndrăgostiți. Vacanțele de Valentine`s Day nu mai sunt la modă

0
546
FOTO: Andrei-Daniel Nicolae/Flickr
FOTO: Andrei-Daniel Nicolae/Flickr

FOTO: Andrei-Daniel Nicolae/Flickr

Odată cu Ziua Îndrăgostiților, luna februarie aduce și o creștere a rezervărilor online față de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Portalul de vacanțe HotelGuru.ro preconizează faptul că în a doua parte a lunii februarie, gradul de ocupare al unităților de cazare va crește considerabil, depășind 70%-80% în zonele turistice.

Conform estimărilor, vârful de ocupare hotelieră va fi în weekendul 23 – 25 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 17 – 19 februarie.

Pentru ca sejurul de Ziua Îndrăgostiților să fie deosebit, hotelierii au pregătit pachete spa & wellness, dar și servicii suplimentare (șampanie în cameră, cine speciale, plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai). Cele mai multe cupluri plănuiesc un sejur de două nopți iar bugetul alocat pentru cazarea în România se încadrează între 400-600 lei / două nopți, două persoane.

Printre cele mai romantice destinații interne alese de români, se număra: Sibiu, Sighișoara, Alba Iulia, Ținutul Conacelor-Covasna și Valea Prahovei.

Weekend la SPA pe Valea Prahovei

Accesibilitatea stațiunilor și pârtiile care funcționează la capacitate maximă transformă Valea Prahovei într-una dintre cele mai cerute destinații în acest an, de Ziua Îndrăgostiților. În cadrul pensiunilor și hotelurilor de aici cuplurile pot avea parte de o atmosferă intimă și beneficia de facilitățile SPA la standarde ridicate. Pentru un weekend romantic în stațiunile de pe Valea Prahovei, turiștii plătesc între 150 lei și 350 lei / noapte, pentru două persoane.

Ținutul Conacelor din Covasna

Ținutul împânzit de conace, Covasna, își așteaptă vizitatorii cu o diversitate de centre de tratament și spații de cazare. Pentru turiștii în căutarea unei case de oaspeți primitoare și care vor să aibă o experiență autentică, două nopți la un conac sau un castel din Covasna vor fi suficiente pentru a înțelege povestea zonei. Pentru o noapte de cazare la un castel de 4 stele din județul Covasna turiștii plătesc aproximativ 300 lei/ noapte / două persoane.

Weekend medieval în Sighișoara

Plimbările pe străduțele pietruite și liniștea cetății transformă orașul într-un loc de relaxare pentru turiștii care vor să aibă parte de o scurtă escapadă. Pentru o noapte de cazare în Sighișoara cuplurile plătesc între 150 și 450 lei.

Vizită la castelul de pe Valea Zânelor, Sibiu

Castelul de Lut din Valea Zânelor este un loc romantic, inspirat din basmele cu frații Grimm. Amplasată la poalele muntelui Făgăraș, locația este perfectă pentru cuplurile îndrăgostite de poveștile cu regi și prințese. Turiștii care vor să îl viziteze de Ziua Îndrăgostiților optează pentru cazare în Sibiu.

Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina este o opțiune preferată a turiștilor în căutarea unui city break de 3-4 zile în România. Turiștii pot opta pentru cazare sau cină chiar în inima cetății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here