Se construiește primul „aeroport al păsărilor”, un parc uriaș al zburătoarelor migratoare

1
767

Un proiect ecologic deosebit ar urma să fie gata până anul viitor. Este vorba despre un parc uriaș în care să se odihnească păsările migratoare după zborurile istovitoare. Proiectanții l-au denumit primul „aeroport al păsărilor”.

Sanctuarul ornitologic, unic în lume, va fi construit la sud-est de Beijing, în orașul portuar Tianjin, care are o populație de 15 milioane de locuitori.

Parcul se va întinde pe o suprafață de peste 100 de hectare, iar proiectul va fi făcut de o echipă de arhitecți peisagiști de la cabinetul australian McGregor Coxall.

Unele păsări zboară chiar și timp de 10 zile fără să se oprească, să bea apă sau să mănânce, iar acest sanctuar este un fel de aeroport pe care ar putea face o escală fără să fie deranjate sau amenințate.

În sanctuar vor fi trei zone umede care vor reproduce mediul lor natural. Se va construi o mlaștină,  o alta zonă cu păpuriș și o a treia cu căderi de apă. Întreaga zonă va fi înconjurată de o pădure de 20 de hectare. De asemenea, chinezii cred că vor atrage și numeroși turiști. În zonă vor fi făcute și numeroase parcuri și puncte de vizionare, însă gândite în așa fel încât să nu deranjeze, să streseze sau să îndepărteze păsările migratoare.

FOTO: mcgregorcoxall.com
FOTO: mcgregorcoxall.com

Specialiștii de la McGregor Coxall a lucrat în parteneriat cu ornitologii organizației australiene Avifauna Research pentru a recrea ecosistemele cu care sunt păsările obișnuite.

Potrivit cercetătorilor, sunt cel puțin 50 de milioane de păsări care migrează spre estul Asiei. Din păcate, tot mai multe nu rezistă la migrație, pentru că nu au unde să se odihnească din cauza dezvoltării urbane intensive din China, de-a lungul zonei litorale. Doar în ultimii 10 ani, păsările au pierdut, din cauza oamenilor, peste un milion și jumătate de hectare de habitat.

FOTO: mcgregorcoxall.com
FOTO: mcgregorcoxall.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here