Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru

0
2372
Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru

Uitati de Rivierele italiana, franceza, turca sau elena, tarmul Marii Adriatice este generos cu cei care se incumeta sa ii calce fasiile de nisip. Iar noi am ales, de aceasta data, sa cutreieram prin Muntenegru. Chiar de este o tara mica, se mandreste cu cele mai frumoase peisaje din Europa. Amintiti-va doar de Golful Kotor despre care am scris, despre Lacul Biograd sau Muntele Bobotov Kuk. Azi, propunem 5 cele mai frumoase plaje:

Plaja Jaz

Orasul Budva are una dintre cele mai cosmopolite plaje din Muntenegru, turistii inghesuindu-se sa ajunga in acest loc. Se numeste plaja Jaz si nu depaseste 1 kilometru, insa a fost cotata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje ale Marii Adriatice. Cei care ajung pe aceasta fasie de nisip gasesc un camping frumos amenajat, unde se pot adaposti 2.000 de persoane. Motivul pentru care este atat de cautata este muzica. Vara de vara, aici se desfasoara extraordinare concerte, cu fundal de mare albastra si o scena cu nisip catifelat.

Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru
Plaja Jaz. Sursa foto: omtravel.ro

Tarmul Marii Adriatice: Plaja Saint Nikola

Pentru cei care adora locurile izolate, departe de agitatia oraselor si de privirile indiscrete, plajele Insulei Saint Nikola sunt optiunea ideala pentru o vacanta la mare. Important de stiut, plajele de pe insula sunt fasii inguste cu nisip, iar accesul la ele se poate face doar cu barca.

Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru
Saint Nikola. Sursa foto: liveandletsgo.com

Plaja Petrovac

Familistii vor cauta intotdeauna in Muntenegru, plaja Petrovac. O destinatie linistita, cu multa verdeata si care se scalda lin in apele Marii Adriatice. Aici, turistii au prilejul de a simti racoarea padurilor de pini si de a fotografia livezile cu maslini.

Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru
Plaja Petrovac. Sursa foto: booking.com

Mai avem putin timp din vara si ar fi pacat sa nu explorati si alte locuri decat cele cunoscute si carora li sa face reclama. Stim ca drumul pana in Muntenegru, daca este cu masina, poate fi destul de periculos, din cauza drumurilor de munte. Insa, cu prudenta, ajungeti intr-o tara unde natura si-a pastrat drepturile, asa ca aveti toate ingredientele pentru vacanta la care sperati.

Tarmul Marii Adriatice: Velika Plaza

O alta statiune cautata de turistii familiarizati cu frumusetea Muntenegrului este Ulcinj si a sa plaja Velika Plaza. Stiati ca aceasta fasie, care masoara 12 kilometri de nisip foarte fin si alb, este cea mai lunga din tara, dar si de pe intreg litoralul Marii Adriatice? Sa nu aveti asteptari extraordinare, in sensul curateniei, veti fi surprinsi, si nu placut, sa gasiti o multime de resturi pe nisipul delicat. Insa, cadrul natural este de exceptie, iar apa este limpede si tocmai buna de scaldat, ori prilej pentru amatorii de senzatii tari.

Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru
Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru: Velika Plaza. Sursa foto: chernogoriyatury.ru

Plaja Sveti Stefan

Atractia principala in Muntenegru pare a fi Insula Sveti Stefan, mai ales ca la celebritatea acestui loc contribuie si plaja de aici. Un loc perfect pentru a petrece ore in sir sub razele soarelui si in adierea aerului sarat al marii. Pe insula nu sunt mai mult de 400 de locuitori, deci, imaginati-va cata liniste trebuie sa fie aici si cum plaja poate fi doar a voastra. Mica insula adaposteste o adevarat fortareata, aici casele de secol XV sunt realizate din piatra, iar acoperisurile sunt deja emblema, colorate cu tigla rosie.

Tarmul Marii Adriatice. 5 cele mai frumoase plaje din Muntenegru
Sveti Stefan. Sursa foto: sr.wikipedia.org

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here