Top 10 orașe perfecte pentru city break în 2020. Surpriza de pe primul loc

0
1430
city break 2020
Cracovia FOTO: DzidekLasek/PIxabay.com

Cotidianul The Independent a făcut un studiu cu privire la cele mai frumoase orașe pe care merită să le vizitezi în cadrul unui city break in 2020. Poate surprinzător, pe primul loc s-a situat orașul polonez Cracovia.

Peste 4.700 de turiști au participat la acest sondaj și au fost evaluate 43 de orașe europene. S-au dat note pentru experiența pe care au avut-o în oraș, cât de bună a fost mâncarea și băutura, atracții turistice, valoarea banilor sau oportunitățile de shopping.

Orașul polonez este singurul care a obținut un scor de 93%. De altfel, este singurul oraș care a obținut cele mai multe rating-uri de 5 stele pentru prețurile mici la cazare, dar și pentru că mâncare din restaurante este ieftină și foarte bună.

Iată care au fost celelalte 10 orașe care au fost votate de turiști în topul celor mai bune destinații pentru cu city break in 2020.

Locul 10. Bordeaux, Franța. Traversat de fluviul Garonne, Bordeaux are un centru istoric vechi înscris, încă din 2005, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este cunoscut și pentru vinuri, pentru că în apropiere găsiți celebrele podgorii bordeaulese.

Locul 9. Verona, Italia. AIci vin în fiecare an peste 100 de milioane de turiști. Aici găsiți o adevărată comoară arhitecturală și o bogăție culturală.

Locul 8. Veneția, Italia. Orașul care acum se reface după ce a fost afectat de inundații va fi cu siguranță în preferințele turiștilor și anul viitor. Este unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

Locul 7. Munchen, Germania. În capitala Bavariei cu siguranță nu te vei plictisi. Iar dacă îți programezi un city break în toamna viitoare poate prinzi și Oktober Fest, cel mai renumit festival de bere din lume.

Locul 6. Budapesta, Ungaria. Este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. De exemplu, Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise, încă din 1987, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Locul 5. Amsterdam, Olanda. Este unul dintre orașele distracției din Europa. Turiștii care ajung aici au parte de multă libertate, culoare și plimbări cu bicicleta.

Locul 4. Berlin, Germania. Cel mai mare oraș al Germaniei este considerat o metropolă mondială a culturii. De altfel, autoritățile locale au creat multe facilități pentru a se dezvolta o gamă diversă de industrii creative, cercetare și corporații media.

Locul 3. Valencia, Spania. Aici se află unul dintre cele mai importante porturi mediteraniene ale Spaniei. Pe turiști îi așteaptă aici un climat mediteranean, cu veri calde și uscate și ierni foarte blânde. Trebuie neapărat să vizitați „La Lonja de la Seda” („Bursa Mătăsii”), înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Locul 2. Sevilla, Spania. Capitala Andaluziei își seduce turiștii cu numeroasele clădiri istorice sau cluburile de flamenco. Catedrala gotică Sfânta Maria, Palatul Regal sau Plaza Espana sunt câteva dintre locurile pe care trebuie să le vadă toți turiștii care merg în acest superb oraș.

Locul 1. Cracovia, Polonia. Datează din secolul al VII-lea, iar de-a lungul vremii a fost unul dintre cele mai importante orașe culturale și academice ale Poloniei. În 1978, Karol Wojtyła, arhiepiscop al Arhidiecezei de Cracovia, a fost numit papă sub numele de Ioan Paul al II-lea – primul papă de origine slavă din istorie. În același an, una dintre cele mai căutate zone de turiști, centrul vechi al orașului, a intrat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here