Top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai

0
551

Includem si un top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai. Mari metropole sau, din contra, mici orasele de munte, unde sa stati 2 zile sau un sejur intreg. Ce pun la dispozitie turistilor si cu ce ii farmeca pe acestia aflati din randurile ce urmeaza:

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Pentru calatorii care se indreapta spre Orientul Mijlociu, Maldive sau mai departe in Asia, Dubai este locul perfect pentru a petrece doua sau trei zile. In timp ce Burj Khalifa tinew recordul mondial de cea mai inalta cladire, calatorii nu pot decat sa isi doreasca sa vada aceasta metropola futurista. Luati un taxi catre hotelul Fairmont Dubai, situat central. Sunt la doar zece minute de atractiile principale ale Dubaiului, inclusiv Dubai Mall (cel mai mare centru comercial din lume) si Burj Khalifa. Plaja Jumeirah va ofera o zi de plaja relaxanta, iar cartierul istoric Bastakiya se bucura de arhitectura araba.

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai
Dubai. Sursa foto: Thomas Depenbusch (Depi)/Flickr.com

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi: Singapore

Facem o escala catre alta parte din Asia de Sud-Est, Singapore, un oraș compact usor de explorat intr-un weekend. Incredibil de curat si sigur, este un loc luxos pentru a merge la cumparaturi, pentru a va rasfata la un spa sau pentru a petrece intr-un hotel elegant, cum ar fi Mandarin Oriental. Situat in populara zona Marina Bay, puteti ajunge la faimoasele Marina Bay Sands, Merlion si multe altele.

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai
Singapore. Sursa foto: Richard/ Flickr.com

Tokyo, Japonia

Capitala japoneza poate parea o intindere vasta doar pentru o escala, dar puteti lua pulsul orasului. Hoshino Resorts OMO5 Tokyo Otsuka a fost recent deschis si este o varianta de cazare pe care sa nu o ratati. Acest hotel din nordul orasului ofera o camera traditionala in stil Yagura. Casele legendare sake, o fabrica locala de bere și un izakaya (un pub japonez traditional) sunt, de asemenea, la colt de hotel. Rezervati urmatoarea calatorie pentru a petrece cateva saptamani in acest oras fascinant.

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai
Singapore. Sursa foto: OiMax/Flickr.com

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi: Reykjavik, Islanda

Pentru cei care se indreptau spre un Eurotrip, Islanda este cea mai buna optiune de escala. Incercati sa ajungeți devreme la renumita Laguna Albastra pentru a gasi un loc in autobuzele pline de turisti. Alegeti Reykjavik pentru a vedea farmecul ciudat al capitalei colorate a insulei. Puteti innopta la elegantul Sandhotel, opriti-va la Biserica Hallgrimskirkja si la sala de concerte Harpa.

Top 5 orase ale lumii in care sa popositi, daca aveti escala, dar nu numai
Reykjavik. Sursa foto: mike/Flickr.com

Orasul este mic in comparatie cu capitalele mai mari, cum ar fi Parisul si Londra, astfel incat sa il puteti vedea intr-o zi sau doua. Daca veti petrece cel putin șapte zile in Islanda, faceti-va drumul prin Cercul de Aur sau vizitati Hotel Husafell in vestul Islandei pentru sansa de a vedea lumina nordica in timpul iernii.

New York, SUA

New York este intotdeauna o idee buna. Este un loc minunat pentru ca cei de pe Coasta de Vest sa se opreasca pe drumul lor ca,tre Europa, sau europenii sa se opreasca pe drumul lor catre oriunde in State sau in Caraibe. Orasul este cunoscut ca fiind unul scump, dar asta nu impiedica turistii sa viziteze obiectivele importante. Incercai sa rezervati un bilet pe Broadway in ziua spectacolului.

Top 10 orase extraordinare de vizitat si in care merita sa traiesti in 2018
Top 10 orase extraordinare de vizitat si in care merita sa traiesti in 2018: New York, America. Sursa foto: holidayguru.ie

Urcati pe Podul Brooklyn, ajungeti si la Memorialul din 11 septembrie si calatoriii in Top of the Rock pentru vederi epice ale magnificei metropole.  Cateva zile in New York nu sunt niciodata suficiente, dar merita sa rezervati bilete din timp si sa petreecti mult mai multe zile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here