TOP 5 orașe europene superbe toamna

0
2438
Amsterdam. Foto: Alias 0591/Flickr (creative commons)

Sezonul vacanțelor s-a încheiat. Însă urmează perioada excursiilor de scurtă durată, dar foarte intense. Sunt câteva destinații din Europa care devin și mai spectaculoase toamna.

Iată, în acest articol, câteva orașe din Europa, cu oferte la city-break-uri, care se transformă imediat ce frunzele încep să prindă culori ruginii.

FOTO Barcelona: Pierre Le Bigot/Flickr (creative commons)
FOTO Barcelona: Pierre Le Bigot/Flickr (creative commons)

Barcelona, Spania. În această perioadă puteți prinde oferte începând de la 179 de euro, cu 3 nopți de cazare incluse și bilete de avion.

Puteți face turul orașului în autobuze cu etaj. Există un traseu pe ruta de est și unul pe ruta de vest. Pe ruta de est puteți vedea: Placa Catalunya, Catedrala Barri Gotic, Barceloneta, Port Olmpic, Sagrada Familia, Parc Guell, Tibidabo, La Pedrera, Casa Batllo. Ruta de Vest include: World Trade Center, Jardins de Miramar, Poble Espanyol, stadionul Camp Nou al echipei FC Barcelona, Montjuic. O excursie durează aproximativ 9 ore și un bilet costă în jur de 40 de euro de persoană.

Neapărat trebuie să faceți o vizită la Sagrada Familia. Gaudi, unul dintre marii inovatori ai timpului, a lasat numeroase comori pentru turistii care vor sa descopere arta orasului Barcelona. Este una dintre cele mai vizitate clădiri din lume. Se estimează că finalizarea acestei mari capodopere va avea loc în anul 2026. Găsiţi oferte de vacanţă în Barcelona AICI.

FOTO Praga: Miquel Fabre/Flickr (creative commons)
FOTO Praga: Miquel Fabre/Flickr (creative commons)

Praga, Cehia. Este unul dintre marile orașe ale Europei care capătă o culoare aparte toamna. City-break-ul la Praga trebuie să înceapă cu turul castelelor. Grădinile Royale, apoi pe la Catedrala Vitus și Castelul Praga, cel mai mare din lume. Aici trebuie să vizitați Poarta Principală, Curtea de Onoare și Garda.

Tot aici mai găsiți Bazilica Sf. Gheorghe, Catedrala Sf. Vitus, Palatul Regal, Palatul de vară, Palatul Lobkovicky și noul Palat Regal. Mai sunt câteva conace, amfiteatre, clădiri oficiale și opt grădini spectaculoase și pe timpul toamnei. Întregul tur durează în jur de 4 ore și prețul este de aproximativ 45 de euro.

Un city break la Praga, cu două nopți de cazare și bilete de avion incluse costă de la 229 de euro. Mai multe detalii AICI.

FOTO Viena: Miroslav Petrasko/Flickr (creative commons)
FOTO Viena: Miroslav Petrasko/Flickr (creative commons)

Viena, Austria. Este un alt oraș spectaculos toamna. În această perioadă, prețurile pentru city-break-uri, cu două nopți de cazare și bilet de avion, pornesc de la 219 euro.

În niciun caz nu trebuie să ratezi în Viena Palatul Hofburg, Opera de Stat, Primăria, Palatul Schonbrunn, Turnul Dunării sau Casa Memorială Mozart. De asemenea, trebuie să vizitați neapărat și Palatul Schonbrunn, palatul de vară al dinastiei habsburgilor și minunatul parc, cu fântâni arteziene spectaculoase, ruine romane și statui ale zeităților. O excursie costă în jur de 50 de euro. Găseşti detalii AICI.

FOTO Roma: olaia irigoyen/Flickr (creative commons)
FOTO Roma: olaia irigoyen/Flickr (creative commons)

Roma, Italia. Este un alt oraș european spectaculos pe timpul toamnei. În această perioadă este și una dintre destinațiile cele mai ieftine de city-break. De exemplu, un bilet cu 2 nopți de cazare la hotel și bilete de avion incluse costă de la 109 euro. Detalii găsiți AICI.

Dacă ajungeți la Roma e clar că nu trebuie să ratați Muzeul Vaticanului, Colosseum-ul, Fântâna Trevi sau Basilica Santa Maria Maggiore. Puteți alegi un tur cu autobuzul turistic supraetajat și vă costă în jur de 30 de euro de persoană. Întregul tur are opt opriri și durează aproximativ 2 ore.

Amsterdam. Foto: Alias 0591/Flickr (creative commons)
Amsterdam. Foto: Alias 0591/Flickr (creative commons)

Amsterdam, Olanda. E un alt oraș pe care puteți să-l descoperiți toamna. Nu trebuie să ratați vizite la Muzeul Național Maritim, Heineken Experience, Casa Anne Frank, Vondelpark, Muzeul Casa Rembrandt, Muzeul Istoric Evreiesc sau Muzeul Van Gogh. Tot aici puteți vizita și faimosul muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds. Un tur cu autobuzul pe la toate aceste puncte turistice costă în jur de 30 de euro de persoană.

Prețurile pentru un city-break la Amsterdam, cu două nopți de cazare și bilete de avion incluse, au prețuri începând de la 159 de euro. Mai multe detalii aflați de AICI.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here