Transilvania ,,invaluita de frumusete superlativa”. Recomandare de calatorie in Romania

0
606
Transilvania ,,invaluita de frumusete superlativa''. Recomandare de calatorie in Romania
Transilvania. Sursa foto: https://www.cntraveller.com/gallery/top-holiday-destinations-2019

Transilvania ,,invaluita de frumusete superlativa’’, aceasta este impresia pe care regiunea a lasat-o jurnalistilor Condé Nast Traveller, unul dintre cele mai apreciate ghiduri turistice. In paginile revistei americane apare o lista de recomandari turistice pentru anul 2019, unde este inclus si ,,un colt al Romaniei invaluit de folclor si frumusete superlativa.’’

19 recomandari turistice pentru anul 2019 facute de Condé Nast Traveller, iar Transilvania este inclusa. Este descrisa ca acea parte a Romaniei cunoscuta pentru legendele gotice, basmele intunecate si personajul contele Dracula, creionat de Bram Stocker. Jurnalistii subliniaza ca turistii care aleg Transilvania sunt interesati de ceva mai mult decat o vizita de groaza la Castelul Bran.

„Transilvania ramane un taram pierdut in timp. Separata de lumea moderna timp de decenii de Cortina de Fier, regiunea a fost parasita de multi locuitori, iar satele sale sasesti din secolul XIII au inceput sa se destrame. Cu toate acestea, spiritul i-a ramas intact. Padurile si pajistile cu flori salbatice au ramas neatinse. Viata se intoarce si cladirile prabusite sunt reconstruite”, noteaza publicatia.

Transilvania Printului Charles – incantatoare, ospitaliera si diversa

Jurnalistii americani remarca si faptul ca Printul de Wales este atasat de aceasta regiune a Romaniei. Mwentioneaza faptul ca acesta s-a preocupat de restaurarea caselor din Transilvania, imediat dupa anii ’90. De asemenea, o recomandare buna are si resedinta mostenitorului la tronul Marii Britanii. Casa din Valea Zalanului, de langa Brasov fiind un reper pentru unitatile de cazare.

In plus, nu sunt uitate casele incredibile din Malancrav, plimbarile cu sania trasa de cai si renovarea Conacului Apafi. Printre atractiile transilvane de neratat sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighisoara si Biertan.

,,Transilvania nu lasa deloc de dorit din perspectiva naturala, fie ca este vorba de pduri vaste cu terenuri montane sau de populațiitle sanatoase de ursi bruni si mistreti. Ceea ce este cel mai incantator este diversitatea culturilor si a istoriei europene din Romania, de la satele germane sasesti pana la comunitatile de rromi care evoca o influenta estica, la suprapunerea culturilor maghiare si italiene. Oamenii si ospitalitatea din Romania m-au facut sa-mi doresc sa ma intorc aici cat mai repede’’, spune Tom Abraham, de la compania turistica Butterfield & Robinson.

In topul destinatiilor de vacanta 2019 realizat de CN Traveller se mai regasesc Egipt, Grecia, orasul italian Matera, Perth, capitala coastei de vest australiene. Tot pe aceeasi lista sunt St. Barth din Caraibe, orasul francez Arles, Valle de Guadelupe, New Orleans. Au fost incluse si Tahiti, Mozambic, Namibia, Chengdu, Patagonia, Mumbai, Singapore si Tasmania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here