Cele mai impresionante trasee turistice din Romania

0
11412
trasee turistice

Fie ca e vorba de trasee prin Muntii Carpati sau plimbari de-a lungul fluviului Dunarea, Romania ofera nenumarate vederi pitoresti si trasee turistice de explorat.
Printre cele mai cunoscute trasee turistice din tara noastra, se numara TransAlpina si Transfagarasan, doua artere unice, situate de-a lungul Muntilor Carpati (sud), ce fac parte din lista celor mai uimitoare drumuri din lume, reprezentand trasee turistice foarte vizitate.
Alte trasee turistice din Romania includ: TransBucegi, Pasul Rucar – Bran, Pasul Turnu Rosu (Valea Oltului), Pasul Buzaului, Defileul Jiului, Valea Cernei, Valea Bistritei Aurii, Pasul Tihuta, Cheile Bicazului si TransSemenic.

Lista celor mai impresionante trasee turistice din Romania

Transfagarasan (DN 7C)
De asemenea, etichetat ca „Drumul spre cer”, „Drumul spre nori”, „Cel mai bun drum din lume” sau “cel mai spectaculos drum printre munti”, Transfagarasanul urca si coboara prin cele mai inalte varfuri ale Muntilor Fagaras, Moldoveanu si Negoiu.
De asemenea, cunoscuti sub numele de „Alpii Transilvaniei”, Muntii Fagaras sunt bogati in specii salbatice unice si drumetii pitoresti si trasee turistice si de ciclism fabuloase.

Transalpina (DN 67C)
Daca aventura si peisajele alpine va suna atragatoare, drumul Transalpina ofera o combinatie ideala a celor doua. Serpuindu-si drumul prin vai si platouri de pana la 2145m, inaltime neatinsa de nici un alt pasaj de munte din Romania – drumul Transalpina ofera vederi impresionante, impreuna si un drum numai bun de condus.
Cel mai vechi drum peste Muntii Carpati, Transalpina a fost construit la inceputul secolului 2 d.Hr. de catre legiunile romane in timpul campaniei lor de razboi pentru a cuceri Sarmizegetusa – capitala Daciei.

TransBucegi (DJ 713)
Sinaia este casa uimitorului castel Peles si locul de unde pornesc o multime de trasee turistice. Pentru cei care simt nevoia de altitudine mai mare, aer mai proaspat si unele dintre cele mai uluitoare privelisti ale Romaniei, va recomandam traseul turistic TransBucegi; se poate ajunge pe drumul Sinaia – Platoul Muntilor Bucegi.
Acest traseu frumos ofera privelisti colorate de flori precum si numeroase trasee montane, care va vor duce direct in inima naturii.

Defileul Jiului
Reprezinta alegerea multor turisti aflati in cautarea de trasee turistice in Romania. Defileul Jiului se
afla in judetul Gorj, intre Masivele Parang si Valcan.
Accesul turistilor este limitat, deci poate fi vizitat partial de catre turisti, insa exista numeroase trasee amenajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here