Un drum de 18 milioane de euro într-o superbă zonă din Vrancea

Un drum județean important din Vrancea va fi reabilitat. Drumul județean 205 B traversează localitățile Dumbrăveni, Gugești, Popești, Urechești, Budești, Cotești, Blidari, Bonțești, Dălhăuți, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobești.

Modernizarea unui drum județean pe fonduri europene

Valoarea totală a lucrărilor este de 82,5 milioane de lei, cu TVA inclus (echivalentul a 17,9 milioane euro), din care 85% sunt fonduri europene, 13% din bugetul național și 2% reprezintă cofinanțarea locală.

Astfel, se vor moderniza 29,7 km, se vor reabilita 7 poduri, crescând în acest fel siguranța rutieră și viteza de deplasare pe acest sector de drum. Totodată, 40.000 de locuitori vor beneficia de condițiile de îmbunătățire a drumului județean.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni, iar lucrările vor fi executate de Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău – SC SPEDITION UMB SRL Bacău şi SC TEHNOSTRADE SRL Bacău, informează zdbc.ro.

Obiective turistice în zona Vrancei

Țara Vrancei este situată în Subcarpații de Curbură și este una dintre cele mai importante zone istorice și etnografice din Estul țării. Zona are numeroase rezervații naturale impresionante și sălbatice, dar și multe obiective turistice extraordinare. Iată câteva puncte turistice ale acestei superbe zone, în funcție de preferințele fiecăruia.

Pentru iubitorii de aventură și natură, un popas la Rezervația Naturală Cheile Tișiței se impune. Aici vă veți bucura de cascade, văi înguste, păduri, pajiști pline de flori. Cascada Putnei este una din atracțiile din această rezervație, alături de stațiunea Lepșa, care are trasee pentru ciclism.

Dacă ajungeți în zonă și sunteți iubitori de vinuri, trebuie să vizitați cramele medievale din regiunile viticole Hrubele Domnești și Beciul Domnesc. Cele două podgorii sunt renumite și pe plan internațional, iar vinurile produse sunt apreciate în toată lumea.

Cei care iubesc anotimpurile reci, se pot bucura de o zonă incredibilă, stațiunea Soveja din județul Vrancea. Aici, temperatura medie anuală nu depășește valoarea de 8 grade Celsius. Acest climat se recomanda pentru tratarea surmenajelor fizice și psihice și pentru tratarea nevrozelor, având ape minerale sulfuroase, clorurate și sodice.

Iubitorii de istorie pot vizita o multitudine de reminescențe istorice în această zonă culturală. Cetatea Crăciuna din Vrancea este unul dintre obiectivele istorice impresionante. Cetatea datează din secolele XIII – XV și a fost fortificată de Ștefan cel Mare.

Obiective istorice în Vrancea

Un alt obiectiv turistic istoric important este Mausoleul Eroilor de la Mărășești. Acesta a fost ridicat între 1918 și 1938 în memoria luptătorilor eroi din Primul Război Mondial. Monumentul este opera unui autori recunoscuți: Arhitect George Cristinel, sculptorii Cornel Medrea și Ion Jalea și Pictorul Eduard Saulescu.

Muzeul de Istorie și Arheologie din Focșani, parte a Muzeului Vrancea, este unul din elementele de maximă însemnătate. Aici puteți vedea o serie de atestări documentare și acte de valoare istorică. Tot aici puteți admira colecții arheologice provenite din regiuni ca Mânăstioara și Cândești, Coroteni și celebrele culturi de la Cucuteni.

Casa memorială Moș Ion Roată este un alt punct turistic interesant din această zonă. Situată în comuna Câmpuri, casa muzeu a fost inaugurată în 1959 și este locul unde a trăit Moș Ion Roată. Acesta a trăit între 1806 – 1882, a fost un deputat în Divanul Ad-hoc al Moldovei, unul dintre țăranii susținători ai Unirii Molodivei cu Valahia, dar și al reformelor agrare din acea perioadă.

Pentru iubitorii de tradiție și cultură românească vrânceană, un alt muzeu fascinant se află în comuna de munte Bârsești și este un muzeu etnografic numit Rădăcina Vrancei instaurat de un pasionat de cultură, Costică Beșa. Aici puteți vedea și admira sute de obiecte adunate din tradițiile acestei zone a țării. Muzeul se mândrește cu obiecte de uz casnic, obiecte de luptă, costume populare și instrumente de muzică.

Un alt loc incredibil de frumos în județ este și Rezervația Naturală Focul Viu. Este un loc deosebit renumit datorită emanațiilor gazelor naturale, care se aprind din când în când de la soare. Focurile vii se întind pe o suprafață de 400 de metri pătrați, iar rezervația cuprinde 12 ha și este predominată de structuri calcaroase, argiloase și gresii. In zona Focului Viu de la Andreiașu de Jos se află și trei lacuri superbe și câteva peșteri.

Lacul Negru este un alt obiectiv turistic minunat, unde puteți vedea specii de plante și animale specifice Subcarpaților de Curbură. Lacul se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați și este unic datorită faptului că jumătate din acesta este acoperit de turbărie, iar pe cealaltă jumătate plutește plaurul, o vegetație predominată de stuf.

Persoanele mai spirituale pot descoperi în această zonă mănăstiri încărcate spiritual și istoric, cu deosebite priveliști. Este vorba de Mănăstirea Buluc din comuna Jaristea. Mănăstirea Musunoaiele din comuna Fitionești și Mănăstirea Recea din comuna Dumbrăveni. Aici puteți admira construcții vechi, din lemn, cu picturi deosebite. Ultima este monument istoric și de arhitectura religioasă, iar peisajul învecinat mănăstirii este pitoresc, specific zonelor de la poalele munților.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole